iPad 2 te koop in de VS

Nederlanders moeten nog even wachten, maar Amerikanen kunnen hun slag al slaan. Vanaf vandaag is de iPad 2 aan de andere kant van de oceaan te koop.

Amerikanen die er echt vroeg bij wil zijn, zullen de iPad 2 online moeten bestellen. Pas 's avonds zal de iPad 2 ook in fysieke winkels te koop zijn in de Apple Stores. Ook retailpartners Wall Mart, Best Buy en Target gaan het apparaat verkopen, net als de grote Amerikaanse telecomoperators AT&T en Verizon.

Apple hoopt op minimaal een herhaling van het succes van de originele iPad. Deze werd iets minder dan een jaar geleden gelanceerd en zorgde voor een opzienbarende 'kickstart' van 300.000 verkochte exemplaren in de eerste week. Na een maand stond de teller op een miljoen verkochte tablets.

Amerikanen kunnen, zoals we van Apple-gadgets gewend zijn, het eerste beschikken over de nieuwe iPad. Vanaf 25 maart ligt het digitale plankje ook in Nederlandse winkels. 

De iPad 2 beschikt over een dual core A5-processor, heeft een camera aan de voor- en achterzijde en is dunner en lichter. Steve Jobs toonde twee weken geleden het apparaat hoogstpersoonlijk, ondanks zijn slepende ziekte, voor het eerst aan het publiek.