iPad in de verkoop

Vanaf zaterdag is in de verenigde staten de iPad in de verkoop gegaan. De tabletcomputer van Apple is zon 300.000 maal over de toonbank gegaan. Lange rijen voor de Apple-stores bleven uit omdat de iPad vooraf besteld kon worden.

Ondertussen zijn er een miljoen applicaties voor de iPad verkocht. De iBookstore heeft inmiddels 250.000 e-books verkocht.

De verkoopcijfers zijn minder fors dan tijdens de lancering van de iPhone, die in het eerste weekend 270.000 maal over de toonbank ging. In totaal zijn er in een jaar zo’n zes miljoen iPhones verkocht. Verwacht wordt dat in het eerste jaar tussen drie en zeven miljoen iPads verkocht worden.

Het is nog onbekend wanneer de iPad in de Benelux verkrijgbaar is.

Jailbreak

Ook is er minder goed nieuws voor Apple. Al binnen de eerste 24 uur werd de iPad al gekraakt. Een lid van het iPhone Dev Team wist toegang te krijgen tot de root van de iPad. Het iPhone Dev Team was al berucht vanwege het kraken van de beveiliging van de iPhone.

Dankzij de jailbreak kunnen er commando’s worden uitgevoerd, en zullen er na verdere uitwerking ook functies beschikbaar komen zoals het installeren van applicaties buiten de Appstore om. Waarschijnlijk komt Apple binnnen korte tijd met een firmware upgrade om de iPad weer dicht te timmeren.