iPad mini Retina

De introductie van de iPad mini verliep niet helemaal zonder slag of stoot. Zeker, voor velen was de kleine versie van de iPad een uitkomst. Voor het eerst had je het gevoel dat je het minutenlang gemakkelijk in één hand kon houden. En het was vooral een antwoord op de Android-concurrentie, die massaal kleinere tablets op de markt zette.

Maar toch hielden we een vieze nasmaak aan de eerste iPad mini over. Het was namelijk niet alleen een kleinere iPad, maar ook een mindere, in vergelijking met zijn grote broer. Nu zijn de kaarten opnieuw geschud. Het Retina-beeldscherm van de iPad mini is zelfs in theorie scherper dan die van de 10 inch-variant.

De iPad mini Retina mag dan nog mobieler zijn dan de Air, hij is wel iets groter en zwaarder dan zijn voorganger. Dat zit echter in de details. De behuizing voelt kwalitatief erg goed en je hebt niet alleen op papier, maar ook voor je gevoel een high-endtablet in je handen. De nieuwe iPad mini heeft niet alleen de zo gewilde upgrade naar 2048 x 1536 beeldpunten, maar ook precies dezelfde processor als de grotere iPad: de Apple A7.

De iPad mini Retina draait uiteraard op iOS, in dit geval versie 7. En hoewel we gecharmeerd zijn van de verbeteringen en vernieuwingen voelt het systeem nog altijd niet als een tablet-os. De iPad mini Retina is gegroeid van een behoorlijk gemankeerde tablet naar één die de concurrentie in de hoogste tabletdivisie zelfverzekerd kan aangaan. Ga maar na: de tablet is snel, heeft een bloedmooi beeldscherm, beschikt over een prima wifi - adapter en is mooi afgewerkt. De hardware is gelijk aan de iPad Air, maar je betaalt - als je de instapmodellen tegenover elkaar zet - negentig euro minder.

Prijs: €389,- (incl. btw)
Info: www.apple.nl 

MKB Best Choice 2014