iPhone 6 Plus

Je kon er natuurlijk een keer op wachten dat Apple de plank mis zou slaan. Wanneer je elk jaar probeert innovatief bezig te zijn, is de koek een keer op. Toch lijken de verkoopcijfers dit niet te weerspiegelen. Is dat terecht? Eigenlijk wel, want ondanks een gebrek aan innovatie blijven de iPhone 6 en z n nieuwe grote broertje de iPhone 6 Plus de fijnste telefoons op de markt.

Het hoekige, industriële ontwerp van de vorige generatie iPhones is vervangen voor een mooi, afgerond frame, dat uitzonderlijk prettig in de hand ligt. Het Gorilla Glass op de voorzijde van Apple's nieuwe vlaggenschip is licht omgebogen en loopt over in de behuizing. Het frame is ongekend dun en de metalen achterzijde geeft het geheel een 'premium' gevoel, je merkt echt dat je een dure smartphone in je handen hebt. Het 5,5 inch-scherm van de iPhone 6 Plus is absoluut de beste van de twee. Hier wordt wel een full hd-resolutie gehaald en dit levert een ppi van 400 op, meer dan genoeg voor de meeste gebruikers.

De helderheid, kleuren en kijkhoek van de iPhone 6 Plus zijn allemaal uitstekend te noemen, maar de batterijduur moet het door het grotere scherm toch iets ontgelden.

De iPhone 6 Plus worden aangedreven door de nieuwe 64 bit 1,39GHz dualcore A8 processor en een wat povere 1GB aan RAM. Deze combinatie levert prima prestaties. Het aantal megapixels ligt met 8 misschien wat laag, maar de kwaliteit van de foto's is uitstekend. Apple levert opnieuw een superstrak ontworpen telefoon, met bijpassend OS waarin alles makkelijk te vinden is en de gebruiksvriendelijkheid hoog ligt.

De batter duur is flink geüpgraded en de updates aan de camera zijn werkelijk uitmuntend te noemen. Als je het geld er voor over hebt, haal je met de iPhone 6 Plus een van de beste smartphones in huis.

Prijs: v.a. €799,-
Info: www.apple.com/iphone 

MKB Best Choice 2014