iPhone 7: alle geruchten op een rij

De lancering van de iPhone 7 laat nog maanden op zich wachten, de geruchten waarover de nieuwe iPhone zal beschikken en hoeveel devices uitgebracht zullen worden doen al wel de ronde. Nieuwe iPhones worden doorgaans in september gelanceerd. Wij zetten alvast op een rij wat je kan verwachten van het nieuwe Apple-vlaggenschip.

iPhone 7

Geen headphone jack

Het grootste gerucht dat de ronde doet gaat over de connector, de 3,3 mm hoofdtelefoonaansluiting zal wellicht niet op de iPhone 7 zitten. Rapporten melden dat Apple kan gaan voor een koptelefoon, die kan worden aangesloten op de Lightning-oplaadpoort, of eventueel een duurdere Bluetooth hoofdtelefoon. Het laatste rapport van Fast Company meldt dat de iPhone 7 de Lightning-kabelpoort kan gebruiken voor geluid en aanmerkelijk dunner zal zijn. Het rapport citeert een kennisbron die plannen van het bedrijf heeft en zegt dat de nieuwe iPhone noise-cancelling technologie van Wolfson Micro Electronics zal hebben, zoals je bijvoorbeeld ook al aantreft in headphones van Bose.

Fast Company voegt eraan toe dat Apple een nieuwe duurdere koptelefoon kan introduceren, mogelijk onder het Beats merk, het bedrijf dat Apple in 2014 heeft overgenomen. Komend najaar komt er waarschijnlijk ook een koptelefoon van Beats en Apple, ook met noise-cancelling technologie. De Japanse tech-blog Macotakara meldde hetzelfde en zei dat gebruikers ook kunnen uitkijken naar een Digitaal naar Analoog (DA) converter, om de oudere Earpod hoofdtelefoon te gebruiken.

Dunner, waterdicht en geen aluminium frame

Mogelijk wordt de iPhone 7 dunner (6,1 mm zoals de iPod Touch), een prestatie die mogelijk zal zijn met verwijdering van de hoofdtelefoonaansluiting. Macotakara zegt dat Apple al iPhone 7 prototypes water- en stofdicht getest heeft. De site voegt eraan toe dat Apple ook het metalen frame, zoals op 6 en 6s plus, volledig kan vervangen. Het volledig metalen ontwerp werd opnieuw geïntroduceerd in 2012 met de iPhone 5.

OLED scherm van Samsung en LG

Terwijl sommige blogs hebben aangegeven dat Apple vasthoudt aan het LCD-scherm in de iPhone 7, doet Korea's Electronic Times verslag dat LG Display en de panel-producerende unit van Samsung, organische lichtemitterende diode (OLED) schermen voor de iPhone 7 zal leveren. Korea's Electronic Times meldt dat de deal tussen Apple, Samsung en LG al bijna rond is, en dat de twee Koreaanse producenten een bedrag van 12,9 miljard dollar bij elkaar hebben gelegd om de productie van OLED-schermen uit te breiden.

Smaller met 4-inch scherm

De 2016-serie zou kunnen komen in drie maten als we de geruchten moeten geloven. Terwijl de reguliere iPhone 7, een 4.7-inch en een 5.5-inch scherm voor de iPhone 7 Plus zal hebben, beweren rapporten ook dat Apple werkt aan een kleinere iPhone met een 4-inch scherm, die al in maart 2016 gelanceerd kan worden.TMSC maakt de A10 processor.

Apple zal de 7 upgraden met de A10 processor generatie. Volgens een rapport van de China Times, zal het Taiwanese TSMC de exclusieve fabrikant van de A10 zijn en dus potentieel Samsung als leverancier afstoten. De iPhone 6s en 6s Plus zijn uitgerust met chips van zowel Samsung en TMSC. Het rapport meldt dat de A10 processor effici├źnter zou kunnen zijn, en kleiner in omvang waardoor meer accu ruimte overblijft.

Meer informatie over de iPhone 7 'specs' lees je hier.