iPhone-klok opnieuw in de war met zomertijd

De interne klok van de iPhone gaat weer voor problemen zorgen als straks de zomertijd ingaat. Volgens Mashable gaat bij sommige Amerikaanse iPhones de klok een uur terug in plaats van vooruit. Het probleem kan zich ook gaan voordoen in Nederland.

Amerikanen zijn dit weekend overgestapt naar Daylight Saving Time (DST), de Amerikaanse variant van zomertijd. Bij een aantal Amerikanen ging de wekker van de iPhone twee uur te laat af, omdat het toestel de tijd een uur terug in plaats van vooruit had gezet.

De bug zou voornamelijk zitten in iPhones van de Amerikaanse provider Verizon. Toch zijn er ook meldingen van hetzelfde probleem in AT&T-telefoons, en dat zijn de toestellen die ook in Nederland in gebruik zijn.

Een reset van het toestel zou het probleem verhelpen. Komende zondag 27 maart gaat in Nederland de zomertijd in en wordt om 2 uur 's nachts de klok een uur vooruit gezet. Wil je er zeker van zijn dat je op tijd wordt gewekt maandagochtend, dan kun je maar beter zorgen voor een alternatieve wekker.

Ook na de jaarwisseling zorgde de wekker van de iPhone voor problemen voor werkend en studerend Nederland.