iPod-rechtszaak gaat waarschijnlijk door met nieuwe aanklager

De iPod-rechtszaak over machtsmisbruik met het apparaat gaat waarschijnlijk verder met een nieuwe aanklager. Één van de eerdere aanklagers bleek een verkeerd type iPod te bezitten en de ander had een iPod die niet voor persoonlijk gebruik was gekocht. Nu is er een nieuw persoon gevonden om met de zaak door te gaan.

Barbara Bennet las over de rechtszaak op het internet en besloot de nieuwe aanklager te worden, meldt Ars Technica. Bennet heeft twee iPods van het juiste soort en kan de bonnetjes van de aankoop nog laten zien.

Rechtszaak

De rechtszaak, een zogenoemde class-action lawsuit, moet in totaal acht miljoen Amerikaanse consumenten vertegenwoordigen. Apple wordt beschuldigd van het misbruiken van zijn sterke marktpositie, door ervoor te zorgen dat iTunes-muziek alleen op iPods kon worden afgespeeld. Muziek van concurrerende muziekwinkels werkte niet op de iPod, maar ook muziek uit de iTunes Store kon niet worden afgespeeld op andere apparaten. De eerste originele aanklager viel af doordat hij een iPod die gekocht was in september 2009 aandroeg als bewijs. De iPods waar het in de rechtszaak om gaat, zijn gekocht tussen 2006 en maart 2009. De andere aanklager had de iPod op de zaak gekocht, terwijl het in de rechtszaak om alleen privégebruik gaat.