iWork for iCloud krijgt flinke update

Vorig jaar bracht Apple haar officepakket iWork naar de cloud en noemde het pakket dan ook iWork for iCloud. Deze webversie van iCloud maakt het mogelijk overal te werken binnen de omgeving van iWork via de browser. Apple heeft de functionaliteiten van de software nu flink uitgebreid.

Collaboratie

Een van de interessante veranderingen die Apple heeft doorgevoerd is de mogelijkheid tot collaboratie. Met maximaal honderd man tegelijkertijd kun je werken aan een document in Pages, Numbers of Keynote. Dit moet werken op afstand binnen teamverband makkelijker maken.

Bestandsgrootte

Een andere verandering die Apple heeft doorgevoerd is de uitbreiding van bestandsgrootte. Voorheen kon je enkel bestanden van maximaal 200MB aanmaken. Nu is het mogelijk bestanden tot 1GB aan te maken. Bestanden binnen documenten zoals afbeeldingen mogen nu maximaal 10MB zijn, voorheen was dit 5MB.

Overige nieuwe functies

Een kleine verandering maar niet minder belangrijk is de nieuwe mogelijkheid om een Numbers-bestand te exporteren naar het CSV-formaat. Hiermee kun je dus Numbers-bestanden inlezen in bijvoorbeeld Microsoft Excel, wat de felxibiliteit vergroot als je graag werkt met verschillende programma's over verschillende platformen.

Verder kun je Pages-bestanden nu exporteren naar ePub, kun je interactieve grafieken invoegen binnnen alledrie de programma's en heb je tweehonderd nieuwe fonts tot je beschikking om je document op te maken.


Het is nu mogelijk om interactieve grafieken zoals bovenstaande toe te voegen aan je documenten. Afbeelding via Cult of Mac.

Beta

iWork for iCloud werd vorig jaar geĆÆntroduceerd in beta, en bevindt zich nog steeds in die staat. Wanneer er een officiĆ«le release komt is nog niet bekend. Wel ligt het in de lijn der verwachtingen dat je de updates zoals die zijn doorgevoerd in iWorks for iCloud ook binnenkort tegemoet kunt zien in iWorks voor iOS en OSX.

iWork for iCloud krijgt flinke update
Apple heeft diverse nieuwe functies doorgevoerd in haar online office-pakket