Jabra EVOLVE

De nieuwe lijn met usb-headsets is uitstekend, maar de EVOLVE 80 valt allereerst op door zijn strakke uiterlijk. De over-ear headset heeft een mooie rood-zwarte kleurstelling en doet niet onder voor veel consumentenkoptelefoons, wat ook de inzet was voor Jabra. Maar het zijn de specifiek voor het werk bedoelde features die het meeste indruk maken.

Toch is de EVOLVE 80 best fors voor gebruik op kantoor. Jabra heeft zijn uiterste best gedaan om de headset een premium look te geven en is daar uitstekend in geslaagd. Door de flinke kussens onder de hoofdband en de prettig zittende kussens om de oorschelpen is de EVOLVE 80 echter nooit oncomfortabel.

Erg praktisch is de toevoeging van een afstandsbediening om de verschillende functies van de koptelefoon aan te sturen. Deze heeft een speciaal anti-sliplaagje op de onderzijde, zodat de afstandsbediening niet van je bureau afglijdt. Het aansluiten van de headset is een fluitje van een cent.

Jabra levert een uitgebreide software suite mee, maar wat opvalt is dat de headset ook zonder deze software meteen prima werkt. Het Jabra Control Centre geeft je echter nog een flinke lading extra opties, waarmee je de headset volledig naar je eigen wensen kunt aanpassen. De verschillende lampjes kunnen worden in- of uitgeschakeld, de losse knoppen kunnen een geluidje afgeven, zodat je het merkt wanneer je er per ongeluk een indrukt, en er kan een extra focus worden gelegd op hoge en lage tonen die uit de EVOLVE 80 komen.

De geluidskwaliteit van de forse EVOLVE 80 is uitstekend, wat ook wel mag voor het prijskaartje dat eraan hangt. Zowel hoge als lage tonen worden goed weergegeven en bij het houden van gesprekken, zelfs met meerdere personen, is iedereen goed te verstaan. Wanneer je werkt in de moderne kantoortuin kun je op ieder moment worden gestoord door iemand die aan je bureau komt staan, dus heeft de EVOLVE 80 een speciale knop gekregen waarmee je aan kunt geven dat je niet wilt worden gestoord. Bij het indrukken van de knop gaat een rode lamp op de headset branden, waardoor je collega’s meteen weten dat je bezig bent.

Prijs: € 329,-
Info: jabra.nl

MKB Best Choice 2015