Jabra JX10

Een Bluetooth headsetje is d oplossing voor wie veel belt, maar niet heel de dag met een toestel in de hand of bedraad oortje in het oor wil lopen. Ookwanneer je simpelweg je beide handen vrij moet hebben, is het een uitkomst.
Bluetooth headsets
Inleiding

Bluetrek X2
Plantronics Voyager 510S
Jabra JX10
Jabra BT500
Cellink BTHS 6033F

Conclusie

Klein, kleiner, kleinst. De zeer stijlvolle JX10 (design van beroemde designer Jacob Jensen!) is nauwelijks vier centimeter lang en anderhalve centimeter breed. Dat is vanuit cosmetisch oogpunt natuurlijk een voordeel, maar je gesprekspartner lijkt er wat minder baat bij te hebben. De grotere Plantronic en de Jabra BT500 geven je stem wat duidelijker door. De geluidskwaliteit is verder subliem: je gesprekspartner is heel duidelijk verstaanbaar, en deze Jabra laat ook het karakteristieke stemgeluid intact. Daarnaast past de Jabra het volume bij rumoerige omgevingen automatisch aan zodat je gesprekspartner verstaanbaar blijft.

Logische bediening
De bediening is ondanks zijn kleine formaat heel eenvoudig: de knoppen zijn goed bereikbaar en logisch geplaatst. Door zijn vederlichte gewicht (slechts 10 gram!) voel je bovendien nauwelijks dat je met een headsetje rondloopt. Alleen het oordopje had iets ergonomischer vormgegeven mogen worden: het simpelweg ronde speakertje blijft niet in ieder oor even goed zitten. Ondanks dit minpuntje scoort deze lichtgewicht schoonheid op alle onderdelen uitstekend.

Prijs 121,--
Infowww.jabra.com
Score