Jabra lanceert intelligente headset voor mobiele werker

Jabra Motion biedt maximale mobiliteit, geluid en gebruiksgemak.

Persbericht:

Breda, 19 februari 2013 – Headsetfabrikant Jabra introduceert de Jabra Motion. Deze intelligente headset neemt automatisch gesprekken aan zodra de headset wordt opgepakt. De Jabra Motion is ontworpen voor de snelgroeiende groep mobiele werkers die willen multi-tasken op kantoor, thuis of in de auto, tijdens het gebruik van UC-toepassingen op smartphones, tablets en laptop’s.

“Ons doel is dat de mobiele werker zijn mobiele apparaten en UC-toepassingen zo optimaal mogelijk kan gebruiken. Uit ervaring weten we dat één van de belangrijkste redenen om gebruik te willen maken van de nieuwe manier van communiceren via platforms en mobiele apparatuur, het gebruik van de headset is omdat deze voorziet in efficiëntie en flexibiliteit op het gebied van geluid”, zegt Mogens Elsberg, CEO Jabra.

Jabra Motion’s design werkt heel intuïtief, waardoor de gebruiker zich alleen nog maar hoeft te concentreren op zijn werk en geen rekening hoeft te houden met omgevingsgeluid. Door een combinatie van bewegingssensoren en intelligente microfoon-technologieën, past de Jabra Motion zich automatisch aan de omgeving aan. Zowel op kantoor als onderweg. De headset registreert constant elke beweging: zodra de headset wordt opgepakt wordt een inkomend telefoongesprek opgenomen. En ook als de gebruiker met de headset gaat lopen wordt het volume automatisch aangepast. Daarnaast gaat de headset in ruststand wanneer deze wordt neergelegd.

“Wij zijn verheugd om Jabra aan boord te hebben met Jabra Motion voor Microsoft Lync 2013”, zegt Giovanni Mezgec, General Manager voor Lync Product Marketing voor Microsoft. ”Jabra’s lange geschiedenis in Unified Communications, zorgt ervoor dat hun kennis over het perfectioneren van audio en innovatief design van grote toegevoegde waarde is voor onze Lync-gebruikers.

Jabra en Microsoft werken al een tijd samen. Jabra lanceerde in 2007 de eerste headset geoptimaliseerd voor Microsoft Office Communicator. Sindsdien is Jabra Microsoft Gold Certified Partner. Vandaag de dag is het UC-portfolio handsfree audioproducten van Jabra dat geoptimaliseerd en gekwalificeerd is voor Microsoft Lync, aanzienlijk gegroeid.

Het designteam koos voor een ‘achter-het-oor’ oplossing in de vorm van een halve cirkel, welke aansluit op de vorm van het oor. Een simpel maar esthetisch ontwerp. De in- en uitklapbare microfoonarm is zo ontworpen dat deze niet kan breken als de headset in een broekzak of tas wordt opgeborgen. Ook kan deze microfoonarm gebruikt worden om gesprekken mee op te nemen en te beëindigen. Jabra Motion kan gemakkelijk worden gepaired met elk apparaat dat uitgerust is met NFC, Near Field Communication (NFC) technologie.