Jabra onthult in-car speakerphone FREEWAY

Jabra heeft op het Mobile World Congress in Barcelona de FREEWAY onthuld, een speakerphone waarmee je in de auto handsfree kunt bellen. Tijdens ons persbezoek bij Jabra in Denemarken hebben we het toestel al even in handen gehad.

Het is de bedoeling dat je de FREEWAY met een klem aan de zonneklep van je auto bevestigd, waarna met behulp van Bluetooth inkomende en uitgaande gesprekken via de speakerphone verlopen. Ook kun je muziek vanuit je telefoon of radio via de FREEWAY beluisteren.

Telefoongesprekken zijn aan te nemen door in het Engels de commando's 'answer' of 'ignore' te roepen, waardoor je ook daadwerkelijk je handen aan het stuur kunt houden.

Drie luidsprekers

De speakerphone beschikt over drie luidsprekers en hd-voice-technologie, waardoor de geluidskwaliteit merkbaar beter is in vergelijking met andere speakerphones. Een dubbele microfoon zorgt ervoor dat achtergrondgeluiden gedeeltelijk worden weggefilterd.

De FREEWAY beschikt over een ingebouwde bewegingssensor die de speakerphone automatisch aan- of uitzet wanneer je de deur van je auto open of dicht doet. Hierdoor kun je volgens Jabra met een opgeladen FREEWAY tot twintig uur bellen en kan het apparaat veertig uur op standby staan.

De Jabra FREEWAY is vanaf half maart beschikbaar voor een prijs van rond de 120 euro exclusief btw.