Je server in de wolk bij Kaseya

Weg met die eigen server voor het draaien van de programma's. Een applicatieserver die door een specialist wordt beheerd, dat is de beste zet. Waarom? Je loopt minder gevaar, je hebt geen onverwachte kosten en de eigen IT'er kan effectiever zijn werk doen, stelt aanbieder Kaseya.


Een managed applicatieserver is een heel eigentijdse oplossing, die perfect past bij de hoge eisen van mobiel werken en beschikbaarheid van de bedrijfssoftware, vindt Matthijs Draijer van internetserviceprovider (ISP) Kaseya.

"De eisen die je als modern bedrijf stelt aan de ICT worden steeds hoger en de meeste ondernemers weten daar al progressief mee om te gaan. Wie heeft er nu immers nog een eigen e-mailserver draaien binnen het pand? Bijvoorbeeld Hosted Exchange werkt zo veel gemakkelijker."


Veel kleine en middelgrote organisaties hebben volgens Matthijs Draijer ook het voordeel ontdekt van een softwarematige klantbeheerder – of CRM – die via het internet aanroepbaar is. "Tachtig procent van de applicaties die je nu gebruikt kan zo in de cloud worden gehangen", zegt hij. Cloud computing is een populaire term voor het werken met software over het internet. In netwerkschema's wordt het internet al jaren aangeduid met een wolk (cloud). Diensten van Google, zoals Gmail of Docs, of Yahoo zijn ook vormen van cloud computing. 

Klaar

Moet je als ondernemer niet even wachten? "De techniek en de bandbreedte van het internet zijn er klaar  voor en het aantal aanbieders groeit, dus dat zou geen reden moeten zijn. Ook grote providers als KPN zijn er volop mee bezig."

Kaseya kun je misschien het best omschrijven als een geavanceerd doorgeefluik. Draijer: "We bieden onze klanten een platform met welke ze via een enkelvoudige consolestructuur hun hosted oplossingen beheren. Dus de applicaties die op de servers draaien, kun je zo in één interface managen – naar wens webbased of lokaal gestuurd."

"Wie een applicatieserver uitbesteedt,
bespaart geld en tijd"

 


Aanbieden

Volgens Draijer zijn er nog maar weinig andere bedrijven die zo'n geïntegreerde oplossing aanbieden. "De grote jongens als Microsoft, HP en IBM doen het wel op enterpriseniveau, maar

dat gaat te ver voor de kleinere ondernemingen. Wij leveren overigens niet de applicaties, dat regelen bedrijven zelf. We faciliteren de beschikbaarheid via een managed applicatieserver, zorgen dat de beveiliging op orde is, dat de servers zijn voorzien van de nieuwste patches en updates en we de klanten handige gebruikerssettings in handen geven."


Wie een applicatieserver uitbesteedt, bespaart geld en tijd. "Kaseya komt naast je eigen IT'er. De twee dagen die hij normaal bezig zou zijn als er weer een update is, kan hij zo besteden aan nuttiger zaken. Zou laat je het slimme werk over aan de eigen IT'er en besteed je het 'domme' werk uit aan ons."

Gebakken

Een vast bedrag per maand is alles dat er tegenover staat. "Niets bijkomende kosten of uurtje-factuurtje. Je zit een heel jaar gebakken en voorkomt dat je plots het onderhoud van een jaar in een maand moet laten doen en betalen."

Ook voor wie niet altijd over de snelste internetverbindingen beschikt, is Kaseya handig. "De structuur is zo aan te passen dat je een lichte versie van de dienst kunt gebruiken die minder dataverkeer genereert. Dat is niet alleen handig voor wie met zijn mobiel via het 3G-netwerk de bedrijfssoftware wil gebruiken. We hebben klanten op schepen en boorplatforms die via de satelliet communiceren. In theorie zouden zelfs de astronauten in het internationaal ruimtestation ISS van Kaseya gebruik kunnen maken, als er maar een werkende internetverbinding is."