Jobs misschien aanwezig bij iPad 2-presentatie

Steve Jobs denkt er sterk aan om aanwezig te zijn bij de presentatie van de iPad 2, die vanavond in San Francisco plaatsvindt. Dat meldt D: All Things Digital op basis van meerdere anonieme bronnen.

Jobs is sinds begin dit jaar met ziekteverlof en de gezondheid van de Apple-topman is onzeker. Als Jobs daadwerkelijk op het podium zal klimmen, zal hij volgens de bronnen geflankeerd worden door andere Apple-bonzen om de nieuwe tablet te presenteren.

De presentaties van Jobs worden gezien als een belangrijke factor in het enthousiasme waarmee nieuwe Apple-producten worden onthaald. Carmine Gallo, schrijver van The presentation secrets of Steve Jobs, bestempelt de Apple-topman zelfs als de meest boeiende spreker ter wereld.

In aanloop naar de presentatie duiken er steeds meer geruchten op over de iPad 2. Vooral opvallend is dat sommige media melden dat de tablet vlak na de presentatie al te koop zal zijn. Een aanwijzing hiervoor is dat de eerste iPad al niet meer verkocht wordt door de Amerikaanse electronicaverkoper Best Buy.