Jolla's Sailfish OS-tablet haalt 1,2 miljoen dollar binnen

Kennen we ze nog? Het Finse Jolla, opgericht door ex-Nokia medewerkers? Het bedrijf gaat nu naast hun bestaande Sailfish OS-gebasseerde Jolla smartphone een tablet uitbrengen. De via crowdfunding verkregen financiering is inmiddels rond.

Dat de Jolla smartphone en Sailfish OS er mag zijn, wisten we al. Dat er nu een tablet bijkomt van dezelfde fabrikant met hetzelfde os (ok, Sailfish OS 2.0) is dan ook zeer goed nieuws! De financiering werd geregeld via crowdfunding-website Indiegogo, met een streefbedrag van 380,000 dollar. Dit bedrag werd binnen enkele uren gehaald en inmiddels staat de teller op 1,2 miljoen terwijl de campagne nog 16 dagen loopt, netjes!

Specificaties

De specificaties zijn netjes, maar niet puur high-end. Dat maakt niet uit, want als we de uiteindelijke winkelprijs van de Jolla-tablet van 250 dollar vergelijken met de specificaties en prijzen van de concurrentie, is het geen wonder dat het streefbedrag zo snel binnen werd gehaald. Zie hieronder de specificaties en de vergelijking met de concurrentie, afkomstig van Jolla zelf:

Jolla Comparison chart
Comparison chart. Bron: Indiegogo/Jolla

Indiegogo

Zoals gezegd heb je nog enkele dagen om in te tekenen op de Indiegogo-campagne, waarbij je de tablet voor maar 209 dollar krijgt. Meer weten over de tablet? Check het introductiefilmpje hieronder.

Jolla's Sailfish OS-tablet haalt 1,2 miljoen dollar binnen
Met 1,2 miljoen haalt Jolla ruim het beoogde streefbedrag, dat terwijl de campagne nog even loopt