Kaartgenerator MapPoint 2006 Europe

Een geografisch informatiesysteem (GIS) hoeft niet duur te zijn. Met Microsoft MapPoint 2006 breng je eenvoudig financile en demografische gegevens in kaart zodat je betere beslissingen neemt. De nieuwste versie kan ook als routeplanner en navigator worden ingezet.

MapPoint mag dan een vrij onbekend programma zijn, aan de basis ervan staat een ander programma dat meer mensen zullen kennen: Microsoft AutoRoute 2006. Koop MapPoint en je hebt vanzelf alle mogelijkheden van AutoRoute erbij.

Gps-muis
De 2006-versie kan met gps-navigatie overweg (gps-muis niet inbegrepen) en vertelt je met stemaanwijzingen de weg. Voor zakenreizigers geen gekke oplossing: notebook op de bijrijderstoel en rijden maar. Of maak een kaartje voor PocketStreets op een Smartphone of PocketPC.

Waarom zou je met MapPoint en niet met een TomTom-achtig apparaatje gaan rondrijden? Bijvoorbeeld omdat je de optimale route voor leveringen of bezoekjes kunt laten berekenen. Je importeert de adressen en vervolgens sorteert MapPoint ze in de meest efficinte volgorde en geeft het traject tussen de verschillende adressen.

Zelf kaarten maken
Toch is MapPoint niet speciaal voor gebruik op de weg ontwikkeld. Net zo belangrijk is de mogelijkheid om zelf kaarten te maken. Een handige wizard helpt je om verkoopscijfers en demografische gegevens te koppelen aan geografische

Voor en tegen
+ relatief lage prijs
+ koppeling met Office
+ kaarten exporteren
+ gps-optie
-enigszins verouderde gegevens
informatie (zoals postcodes). Met kleuren, cirkels of grafieken breng je eenvoudig successen, knelpunten en kansen in beeld. Het aardige is dat je zelf regio's kunt definiren door bijvoorbeeld gemeentegrenzen bij elkaar te trekken. Demografische gegevens over bijvoorbeeld inkomens van huishoudens zijn al in MapPoint opgenomen (cijfers uit 2004). De kaarten zijn makkelijk in bijvoorbeeld Word of PowerPoint te gebruiken en andersom kun je informatie uit Excel, Access of Outlook importeren, of aan MapPoint koppelen.


Prijs: 399,-- (excl. btw)
Toepassing: geografisch informatiesysteem
Info: www.microsoft.com/mappoint