Kamer: snel internet in heel Nederland

De Tweede Kamer wil dat er in heel Nederland snel internet beschikbaar komt, inclusief de buitengebieden. De volksvertegenwoordiging heeft hiertoe een motie van Kamerlid Afke Schaart (VVD) aangenomen.

“We zijn koplopers op het gebied van breedbandinternet maar niet voor iedereen, 100.000 tot 200.000 huishoudens en ondernemingen in Nederland hebben geen snel internet in de buitengebieden”, aldus Schaart. Het is voor bedrijven vaak niet rendabel om hier verbindingen aan te leggen.

De Europese Commissie heeft Nederland geld ter beschikking gesteld voor de aanleg van snel internet in de buitengebieden, maar hier is tot nu toe geen gebruik van gemaakt. De Tweede Kamer wil dat minister Maxime Verhagen (Economische Zaken) begin volgend jaar een plan van aanpak presenteert.

Eurocommissaris Neelie Kroes presenteerde eerder een aantal maatregelen die snel internet voor EU-burgers moeten garanderen. Hiermee moet elke Europeaan in 2013 toegang hebben tot een basis-breedbandverbinding en een supersnelle in 2020.