Kaseya introduceert nieuwe SaaS-IT-tools

Kaseya is wereldwijd aanbieder van systeembeheersoftware. Het bedrijf is de enige leverancier die een complete SaaS IT-systeembeheeroplossing biedt, naast een oplossing op locatie – gebouw op dezelfde kerntechnologie.

Persbericht:

Amsterdam, 10 april 2013 — Kaseya, de enige leverancier die een complete IT-systeembeheeroplossing op basis van SaaS en op locatie biedt, lanceert een uitgebreide serie nieuwe SaaS-IT-tools. Er zijn gratis versies en licentieabonnementen beschikbaar, afhankelijk van de wensen van gebruikers.

De cloud biedt in potentie veel voordelen boven een lokaal geïnstalleerde oplossing. Dit varieert van het vereenvoudigen van implementatie en onderhoud van nieuwe software tot een betere compliance en beveiliging. Deze voordelen zorgen voor significante kostenbesparingen voor IT-organisaties. Kaseya biedt de breedste en meest uitgebreide serie geautomatiseerde IT-systeembeheertools. Het is bovendien de enige leverancier die op dit gebied een volledige cloud-oplossing levert.

Kaseya komt tegemoet aan de wensen van moderne IT-organisaties die de voordelen van het SaaS-leveringsmodel en van het werken in de cloud herkennen. Het toonaangevende IT Systems Management-platform van Kaseya is wereldwijd door duizenden IT-organisaties ingezet om diverse IT-uitdagingen op te lossen. Kaseya biedt doelgerichte SaaS-IT-tools gebaseerd op specifieke IT-pijnpunten. Deze tools gaan uit van die specifieke uitdagingen en zijn zo eenvoudig als een patch status-audit of security-audit, of zo uitgebreid als bijvoorbeeld een complete patch management-oplossing.

Kaseya lanceert de volgende gratis IT-tools:

· File Share Audit

Bepaalt en rapporteert welke gedeelde bestanden zijn aangemaakt op maximaal duizend computers, inclusief de toegankelijkheid van deze bestanden.

· User Audit

Bepaalt en rapporteert welke gebruikersaccounts zijn geconfigureerd op maximaal duizend computers, inclusief toegangsrechten en gastaccounts.

· Software Audit

Voorziet in een compleet overzicht van geïnstalleerde applicaties op maximaal duizend computers, inclusief uitgebreide rapportages, views en lijsten.

· Security Audit

Bepaalt en rapporteert over eindpuntbeveiligingsinstellingen voor maximaal duizend computers, inclusief antivirusproducten die zijn geïnstalleerd, actieve status en de datum van de laatste update.

· Windows Patch Status

Bepaalt en rapporteert over eindpunt-patch status, inclusief Windows-update.

Klanten die beginnen met de gratis versies van de Kaseya IT-tools, krijgen eenvoudige toegang tot een upgrade met extra opties en softwarediensten die gebruikers kunnen inzetten op basis van hun steeds veranderende wensen. Voor een klein bedrag upgraden gebruikers naar een versie met nog veel meer opties en 24x7-ondersteuning.

Kaseya herintroduceert verder zijn SaaS-bundel Kaseya Essentials. Deze bundel is geherconfigureerd om nog meer toegevoegde waarde te bieden aan bedrijven van elke omvang. De bundel is verkrijgbaar als gratis probeerversie. Download en probeer een van de gratis – op abonnementen gebaseerde – Kaseya IT-tools op www.kaseya.nl/solutions/free-tools.aspx of de nieuwe Essentials-bundel.

'We leveren een ongeëvenaarde IT-systeembeheeroplossing voor klanten wereldwijd. We willen optimaal gebruik maken van de mogelijkheden van het web. Zo maken we het voor bedrijven van elke omvang extreem eenvoudig om software te implementeren, te beheren en dynamisch uit te bouwen – en dat terwijl de vraag naar systeembeheer groeit en steeds verandert', zegt Bob Davis, Chief Marketing Officer van Kaseya. 'De markt wil effectieve systeembeheertechnologie die eenvoudig te implementeren en te gebruiken is. Met onze volledige cloud-oplossing en de nieuwe, gerichte IT-tools komen we tegemoet aan deze vraag.'

'Kaseya gebruikt de mogelijkheden van een SaaS-leveringsmodel optimaal voor het aanbieden van gratis toegang tot belangrijke IT-beheeroplossingen. Deze oplossingen geven inzicht in mogelijkheden voor prestatieverbeteringen, kostenbesparingen en het voldoen aan compliance-regels. Zo opent Kaseya de deur naar een grotere groep organisaties die vertrouwen op IT om hun doelen te bereiken en hun winstgevendheid te verhogen', zegt Steve Brasen, Managing Research Director bij Enterprise Management Associates (EMA). 'De gratis tools stellen organisaties in staat de waarde van business-focused IT-automatisering uit te proberen zonder daar vooraf een financieel commitment voor te maken. Als gebruikers eenmaal de directe procesverbeteringen en het vereenvoudigde beheer zien dat met de gratis edities is te bereiken, dan is het zeer waarschijnlijk dat ze daarna behoefte hebben aan nog meer mogelijkheden. Die zijn beschikbaar in de abonneeversies en in andere Kaseya-cloud-oplossingen.'