Kaspersky Endpoint Security for Business

Beveiliging lijkt tegenwoordig een ingewikkelde zaak voor de it-beheerder. Ga maar na: iedereen brengt zijn eigen devices mee, werkt mobiel met gevoelige gegevens en malware neemt halsoverkop toe. Kaspersky maakt met Endpoint Security for Business deze klus wat eenvoudiger.

De oplossing combineert dat wat we doorgaans in een beveiligingssoftware aantreffen – bescherming tegen virussen en hackers – met een module voor mobile device management, een module voor encryptie en een module voor patch- en systeembeheer. De mdm-oplossing bestaat uit twee componenten: een beheermodule voor de beheerder en een zogeheten ‘endpoint agent’ voor op het mobiele apparaat zelf.

Het bevat de voor dit type oplossing gebruikelijke opties als wissen en blokkeren van het toestel op afstand, gegevens- codering, toegangsbeleid, monitoren van status en locatie en uiteraard bescherming tegen malware. Ook brengt de oplossing een scheiding van data aan op het mobiele apparaat tussen werk en privé, zodat ‘toe- stel wissen’ niet direct tot gevolg heeft dat je bijvoorbeeld al je persoonlijke foto’s en sms’jes verliest.

Met de endpoint-beheertools kun je als systeembeheerder applicatiegebruik aan banden leggen. Beheerders kunnen ook een aangepast beveiligingsbeleid creëren voor verwisselbare opslagapparaten, usb-opslagapparaten en printers. Ook kunnen zij een webbeleid creëren voor op de apparatuur zelf om ervoor te zorgen dat gebruikers veilig surfen op het internet, zowel op het bedrijfsnetwerk als thuis. Daarnaast kun je met Endpoint Security for Business data op de endpoints versleutelen. Ten slotte bevat de oplossing allerlei systeembeheer- voorzieningen zoals het uitrollen van besturingssystemen.

Prijs: op aanvraag
Info: www.kaspersky.com

 

MKB Proof 2013