Kaspersky komt met nieuw beveiligingspakket voor Mac-gebruikers

Kaspersky heeft een nieuw beveiligingspakket voor de Mac uitgebracht. De software combineert traditionele beveiligingstechnologieën met cloud gebaseerde methodes om snel te kunnen reageren. Bovendien bevat het voor het eerst een zogenoemde ‘ouderlijk toezicht’-functie.

Het nieuwe pakket van Kaspersky biedt ondersteuning vanaf Mac OS X 10.6 tot en met het recent uitgebrachte 10.8 Mountain Lion. Het beschermt niet alleen het besturingssysteem maar moet er ook voor zorgen dat schadelijke software niet zijn weg weet te vinden naar Windows- en Linux-computers in je netwerk.

Kaspersky Security for Mac moet je computer beschermen tegen allerlei schadelijk software waaronder Trojans, wormen, spyware, adware en keyloggers. Bovendien bevat het pakket een Web Protection-functie die frauduleuze phising-websites moet ontdekken en blokkeren.

Nieuw in de software is ook de zogenaamde ‘ouderlijk toezicht’-functie, waarmee je als ouder de online-activiteiten van je kinderen kunt reguleren. Zo kun je tijdslimieten instellen voor internetactiviteiten, bijvoorbeeld een bepaald aantal uur of een bepaalde dag.  

Op de mac was lange tijd vrijwel geen sprake van virussen. Volgens Kaspersky neemt die hoeveelheid echter toe. Dit zou te wijten zijn aan de toenemende populariteit van de computers van Apple, waardoor het dus meer loont om dergelijke schadelijk software te schrijven.

Kaspersky Security for Mac is vanaf nu verkrijgbaar. Een licentie voor 1 jaar voor 1 mac kost 39,95 inclusief btw.