Kaspersky Labs lanceert Anti-Virus 7.0

Kaspersky Labs heeft haar nieuwste anti-virusoplossing voor thuisgebruikers gelanceerd: Anti-Virus 7.0. Volgens de fabrikant maakt het pakket gebruik van een 'uniek beschermingsconcept', dat voor een hoge mate van bescherming moet zorgen.

De detectie vindt plaats door middel van drie verschillende methoden die elkaar aanvullen. Het concept bevat uurlijkse automatische database-updates, het opstarten van programmas in een gesoleerde, beveiligde omgeving en het bewaken en analyseren van systeemprocessen met betrekking tot ongewenste activiteiten (de zogenaamde heuristische analyse).

Geoptimaliseerde firewall
De nieuwe producten zijn gebaseerd op de technologie van Kaspersky Anti-Virus 6.0 en Kaspersky Internet Security 6.0 die in 2006 werden uitgebracht. Volgens de fabrikant zijn de resultaten door gebruik van nieuwe technologie echter verbeterd. De firewall is speciaal geoptimaliseerd voor applicaties die veel gebruik maken van een internet-aansluiting. Hierdoor wordt data uitwisseling via netwerken dusdanig versneld dat dit volgens Kaspersky Labs bijna onmerkbaar plaatsvindt. Volgens de fabrikant is ook de gebruiksvriendelijkheid van het pakket vergroot.

Er zijn versies voor de 32-bit- en 64-bit-edities van Vista verkrijgbaar. De adviesprijs bedraagt 39,95 (incl. btw). Een 30-dagen-proefversie is hier te downloaden.