Kaspersky organiseert studentenconferentie over cybercrime

Kaspersky Lab organiseert op 21 en 22 november 2009 in Londen de 'IT Security for the Next Generation' studentenconferentie. De conferentie is onderdeel van het Kaspersky Academy opleidingsprogramma.

 

Studenten van universiteiten, hogescholen en middelbare scholen zijn welkom. Aanmeldingen en papers voor de conferentie moeten voor 15 september 2009 binnen zijn. De conferentie vindt plaats aan de University of East Londen.

Deze conferentie brengt studenten, experts, wetenschappers en onderzoekers bijeen in een omgeving waarin zij zaken met betrekking tot cybercrime kunnen presenteren en er samen over kunnen discussiëren. Het is een platform voor de volgende generatie, waar zij hun kennis en ervaringen kunnen delen en nieuwe ideeën kunnen ontwikkelen om de veiligheid binnen de informatietechnologie te verbeteren.

 

Een programmacommissie, waarin onder meer Eugene Kaspersky, CEO van Kaspersky Lab, zitting heeft, zal de inzendingen evalueren. De beste inzendingen komen in aanmerking voor bekroningen en waardevolle prijzen van Kaspersky Lab en de auteurs zullen worden uitgenodigd om de 'IT Security for the Next Generation' in november 2009 bij te wonen. Voor de deelnemers worden ook workshops georganiseerd.

Relevant

"Professionele wetenschappelijke communities zijn bijzonder relevant en ons bedrijf vindt het zijn plicht om actief deel te nemen in wetenschappelijke ontwikkelingen en om jonge wetenschappers uit verschillende landen samen te brengen,"zegt Dick Gehéniau, algemeen directeur van Kaspersky Lab Benelux. "We hopen dat de 'IT Security for the Next Generation' jonge specialisten uit de hele wereld de gelegenheid zal geven om ideeën te ontwikkelen en uit te wisselen.

Wie interesse heeft in deelname moet zich voorbereiden en onderzoeksresultaten insturen over een van de volgende onderwerpen:
•          Toekomstige ICT-gerelateerde problemen
•          Psychologie van cybercrime
•          Economische structuur van cybercrime
•          Online commercie van e-crime
•          Wetgeving en veiligheid, bijvoorbeeld intellectueel eigendom (rechten en innovatie, overdracht van rechten)
•          Impact, bedreigingen en incidenten, veroorzaakt door botnets
•          Meten van malware en spam

Inzendingen moeten vóór 15 september 2009 binnen zijn bij de organisatie.

Workshops

Kaspersky Lab organiseert voor de deelnemende studenten ook een aantal workshops, waarin drie aspecten aan bod komen: cybercrime en de verschijnselen hieromheen, toekomstige IT-problemen (al dan niet malware-gerelateerd) en het menselijke aspect (de psychologie van de cybercrimineel). Het laatstgenoemde aspect is het onderwerp van een workshop die Eddy Willems, Security Evangelist van Kaspersky Lab Benelux zal verzorgen. "Aan bod komen bijvoorbeeld hoe de voorlichting op school kan bijdragen aan de veiligheid online en hoe we mensen bestand kunnen maken tegen 'social engineering'. We zijn benieuwd hoe de studenten hier tegenaan kijken," zegt Willems. "De resultaten van de workshops zullen worden meegenomen in de anti-cybercrime campagnes van Kaspersky Lab."

Meer informatie over de voorwaarden voor deelname is te vinden op www.kaspersky.com/events.