KeepItSafe

Backup-Connect was een van de weinige spelers in Nederland die zich focuste op één product: de online back-up. Dat deden ze meer dan verdienstelijk: ze waren marktleider in Nederland. Inmiddels is het bedrijf overgenomen door KeepItSafe en gaat het Nederlandse bedrijf verder onder deze internationale naam.

Maar wat verandert er nu concreet? Een online back-up blijft een online back-up, toch? 'Niet helemaal', ligt woordvoerder Hilco de Roo toe. 'Zo zijn de servers in ons datacenter een stuk krachtiger geworden, waardoor de opslag meer centraal gebeurt. Overigens blijven je gegevens nog wel gewoon in Nederland staan. KeepItSafe is een van origine Iers bedrijf, maar daar gaat je data niet heen.' Een belangrijk verschil is ook de ISO 27001-certificatie, een onafhankelijk kwaliteitskeurmerk voor de veiligheid van dataopslag. 'Dankzij die certificering weet je zeker dat je data 100 procent veilig staat en wij er alles aan doen om dat te waarborgen'.

Maar er is meer dan de kwaliteit van de dataopslag alleen. Zo kunnen de medewerkers van KeepItSafe nu tot negentig dagen lang nadat een bestand per ongeluk uit de back-up verwijderd is, deze nog voor je terughalen. Een echt volledig nieuwe dienst is disaster recovery. Met deze service kun je ook wanneer je server is gestolen of volledig in de as is verdwenen met één druk op de knop verder werken. KeepItSafe plaatst daarvoor een server lokaal in je bedrijfspand die continu een één-op-éénkopie maakt van de bedrijfskritische server. Gaat er iets mis, dan kun je snel wisselen naar de back-upserver, iets wat uren 'downtime' en daarmee een flinke kostenpost kan voorkomen. De kopie-server staat bovendien niet alleen lokaal, maar ook in het streng beveiligde datacenter van KeepItSafe. En dat schept een belangrijk voordeel, aldus De Roo: 'Zo kun je bijvoorbeeld ook na een allesverwoestende brand snel verder werken'.

Prijs: op aanvraag
Info: www.keepitsafe.nl