Keezel: VPN voor iedereen

Veiligheid voor data en communicatie zou binnen organisaties prioriteit moeten hebben, en middels vpn-verbindingen kan dit ook. Dergelijke verbindingen opzetten vraagt echter redelijk wat technische kennis. Keezel is een device dat hier iets aan probeert te doen.

Keezel is een klein apparaat waarmee je met een druk op de knop een veilige verbinding opzet tussen jouw device en het netwerk waar je verbinding mee maakt. Het werkt zo: je maakt met je device verbinding met de Keezel. Via het device laat je Keezel vervolgens verbinden met een wifi-netwerk. Keezel zorgt vervolgens dat je veilig online kunt werken via een vpn-verbinding.

Indiegogo

Keezel wordt aangeboden via crowd funding-website Indiegogo, en is het resultaat van bedenker Aike Müller: 'Als management consulent en it-professional kende ik de risico's van open wifi-netwerken. Het opzetten van een vpn-verbinding op mijn laptop, tablet en telefoon was een behoorlijk gedoe. Toen ben ik zelf een wifi-naar-wifi vpn-device gaan maken.'

Het resultaat is Keezel, dat iedereen met een druk op de knop makkelijk vpn-verbindingen laat opzetten. Bezoek de crowd funding-website hier, en bekijk onderstaand filmpje over Keezel om een indruk te krijgen van het device. Leuk detail: het apparaat werkt ook als externe oplader!