Kensington komt met nieuwe laptopsloten

Kensington heeft onder de noemer ClickSafe twee nieuwe sloten op de markt gebracht, waarmee je je laptop kunt beveiligen tegen diefstal. Volgens de fabrikant is het nieuwe systeem veel gemakkelijker in het gebruik dan dat van de oude Kensington-sloten.

Veel laptops die sinds het jaar 2000 zijn geproduceerd beschikken over een aansluiting voor een Kensington-slot. Belangrijke uitzonderingen zijn de MacBook Air en de laatste versie van de Mac Mini. Aan de sloten is een kabel bevestigd met een lus, waarmee je je laptop kan 'verankeren' aan een bureau of tafel.

Volgens Kensington zijn de sloten een oplossing voor mensen die vaak onderweg zijn met hun laptop en bedrijven die interne diefstal van computers willen tegengaan.

De ClickSafe-sloten komen in twee varianten. De versie met een enkel slot is te koop voor 43,95 euro en die met een dubbel slot voor 58,95 euro, allebei zonder btw. Beide varianten zijn voor dezelfde prijs ook te koop met een loper, waarmee je je werknemers geen eigen sleutel hoeft mee te geven.