'Kleine en goedkope iPhone komt deze zomer uit'

Apple werkt aan een kleinere en goedkopere iPhone die deze zomer zal worden uitgebracht, zo meldt The Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen. Eerder meldde persbureau Bloomberg al dat Apple budget-iPhones wil uitbrengen.

Nu is hier dus ook een mogelijke releasedatum aan toegevoegd, maar het is nog niet bekend waar de telefoons te koop zullen zijn. Wel heeft de kleine iPhone een naam gekregen: N97. Volgens Bloomberg is het toestel een derde kleiner dan de iPhone 4, de bronnen van The Wall Street Journal houden het op de helft kleiner.

Volgens beide media wil Apple met de N97 consumenten binnenhalen die minder uit willen geven aan een smartphone en die momenteel daarom niet voor een relatief dure iPhone kiezen. Met name in China en India zou het bedrijf hiermee een groter marktaandeel willen behalen.

MobileMe

De bronnen van de krant weten verder te melden dat Apple bezig is met een grondige hervorming van de online opslagdienst MobileMe. Deze dienst kost momenteel 99 dollar per jaar, maar zou in de toekomst gratis worden.

Bovendien zou Apple het aantal gegevens dat gebruikers in MobileMe op kunnen slaan sterk willen uitbreiden, waaronder foto's, video's en muziek. Hiermee zou de fabrikant toestellen met minder geheugen kunnen uitrusten, omdat al deze gegevens in de cloud (online) worden opgeslagen.