Kobo Arc 10HD

Hoogstwaarschijnlijk associeer je Kobo niet direct met tablets. Het Canadese merk maakt sinds haar start voornamelijk e-readers, en met succes.

Toch probeerde het met modellen als de 'Vox' voorzichtig een plekje op de tabletmarkt te veroveren. Dat apparaat was echter vooral zwaar en lomp en liep wat mogelijkheden en specificaties achter b de concurrentie. De Arc-lijn is een nieuwe poging en nu lijkt Kobo wel bij de les. De Kobo Arc 10HD is in een belangrijk opzicht geen doorsnee tablet. Het is een 'tablet voor lezers', niet helemaal onlogisch gezien het dna van het bedrijf.

In tegenstelling tot eerdere pogingen is er nu niet tot nauwelijks beknibbeld op specificaties en het prijskaartje van vierhonderd is daar dan ook naar. Het komt met een licht aangepaste versie van Android 4.2, specifiek gericht op het lezen van e-books. Hoewel dit een stevige focus heeft, kun je dankzij de krachtige Tegra 4-processor op 1,8 GHz en 2 GB intern geheugen natuurlijk veel meer met het Android-plankje. De Kobo Arc 10HD heeft ons positief verrast. De fabrikant van e-readers heeft een zeer capabele, vlotte Android-tablet samengesteld die voorzien is van software die daadwerkelijk wat toevoegt voor wie meer dan eens een e-book of digitaal magazine leest.

In een volgend exemplaar zou Kobo eens kritisch naar de kleurweergave van het beeldscherm kunnen k ken, de interne opslag wat verruimen of ten minste een micro-sdkaart moeten toevoegen. Gooi daar een klein afslankkuurtje overheen en dan kan Kobo zich makkelijk meten met de wereldtop. 'Almost there' dus, maar voor iedereen die veel digitaal leest of gewoon op zoek is naar een snelle no-nonsenetablet is het nu al een prettige aankoop.

Prijs: €349,- (incl. btw)
Info: www.kobobooks.nl

MKB Best Choice 2014