Kobo Arc wint Red Dot Award: Product Design 2013

Kobo, wereldwijd marktleider in eReading, kondigt vandaag aan dat de Kobo Arc is bekroond met een red dot award voor product design . De Arc wist samen met veertien andere winnaars een panel van 37 experts te overtuigen. In totaal waren er meer dan 4.600 inzendingen in negentien verschillende categorieën.

Persbericht:

Prof. Dr. Peter Zec, oprichter en CEO van red dot, benadrukt dat economisch succes meer en meer afhangt van sterke designs en de kwaliteit van de details. Hij zegt hierover: “Het wordt steeds moeilijker om onderscheid te maken tussen goed ontworpen producten. Het zit echt in details, daar zien we de bijzondere kwaliteiten. De producten die zich staande weten te houden voor de kritische red dot jury gaan niet op in de massa en laten de concurrentie achter zich.”

Kobo Arc: de lezer is een open boek

De speciaal voor Kobo ontwikkelde interface, genaamd Tapestries, reageert op ‘gepinde’ content van de gebruiker en geeft aanbevelingen met betrekking tot video’s, boeken, webpagina’s en andere content. De Kobo Arc is de enige tablet die inhoud aanbeveelt op basis van de belangen van de gebruiker en niet middels de betaling- en browsegeschiedenis. De tablet wordt verkocht in de kleuren zwart en wit, met een blauwe of paarse achterkant en is verkrijgbaar in 16GB. 32 GB en 64GB. De Arc draait nu nog op Android 4.0, Ice Cream Sandwich, maar Kobo verwacht binnenkort te kunnen upgraden naar Jelly Bean.

De Kobo Arc brengt video’s en foto’s tot leven dankzij het 7 inch high-definition scherm, met een kijkhoek van 178 graden, 215 pixels, 1280x800 resolutie en 16 miljoen kleuren. Het ultra duurzame glas is beter bestand tegen schade dan elke andere tablet die op dit moment in de markt verkrijgbaar is. Daarbij is de Kobo Arc, met zijn gewicht van 364 gram, één van de lichtste 7 inch tablets van dit moment. Bovendien biedt de tablet door de batterijlevensduur van meer dan 10 uur een extra lange multimedia ervaring.

De red dot design award

De red dot design award behoort tot de meest prestigieuze designprijzen ter wereld. De bekende ‘red dot’ is hét kwaliteitskeurmerk voor uitstekend design. Er zijn drie categorieën: product design, communication design en design concept. De red dot award uitreiking vindt plaats op 1 juli 2013 in Essen, Duitsland. Vanaf 2 juli is de Kobo Arc samen met de andere winnaars te zien in het red dot design museum.