Kobo lanceert Android Jelly Bean upgrade voor Kobo Arc tablet

Verbeterde zoekopties, Google Now, Face Unlock en nog veel meer dankzij Android Jelly Bean 4.1 firmware update.

Persbericht:

Nederland/Toronto, 22 maart 2013 – Kobo, wereldwijd marktleider op het gebied van eReading, kondigt vandaag de eerste Android™ 4.1 Jelly Bean firmware update aan voor Kobo’s 7 inch Google-gecertificeerde Kobo Arc tablet. De update optimaliseert de gebruikerservaring met een snellere prestatie, verbeterde zoekopties en intelligente features om informatie met acties te stroomlijnen en organiseren. De update is vanaf nu beschikbaar voor Kobo Arc gebruikers.

De belangrijkste Android 4.1 Jelly Bean features en voordelen zijn:

· Google Now. Ideaal voor Kobo Arc gebruikers die veel onderweg zijn en op zoek naar een manier om hun drukke schema te organiseren. Google Now biedt gepersonaliseerde informatie aan de hand van locatie, tijdstip en afspraken in de agenda. Daarnaast toont Google Now restaurants in de omgeving, waarschuwt om eerder te vertrekken wanneer er in de ochtend file staat, weet wanneer de trein arriveert, geeft scores van belangrijke wedstrijden door, en nog veel meer.
· Uitgebreide notificaties. Kobo Arc gebruikers hoeven nooit meer iets te missen dank zij de uitgebreide en verbeterde notificaties. Met Jelly Bean kunnen ze in de notificatiebalk notificaties van verschillende apps openen en in bekijken zonder dat de app hoeft te worden geactiveerd. Met slechts een veeg van de vinger zijn de notificaties te lezen.
· Verbeterde zoekopties. Online informatie vinden is met behulp van tekst- en stemopdrachten nog nooit zo eenvoudig geweest. Google Search kan direct vanuit het versleutelde scherm worden geopend door het scherm met één veeg omhoog te bewegen. Wanneer men vervolgens hardop “Google” zegt, wordt in het Google scherm direct Voice Search geopend.
· Geoptimaliseerde stemherkenning en verbeterde woordvoorspelling. Met de nieuwe upgrade introduceert Jelly Bean ook tekst-naar-spraakmogelijkheden en spraakherkenning. met spraakherkenning is het mogelijk om tekst te dicteren zonder internetverbinding. Voor hen die liever typen, is er een compleet nieuw toetsenbord. Typen doet men door de vingers over de letters te laten glijden, terwijl tegelijkertijd woorden worden herkend.
· Face Unlock. De Kobo Arc is nog nooit zo veilig geweest. De verbeterde Face Unlock, of te wel gezichtsontgrendeling, kan op basis van verschillende omstandigheden worden ingesteld. Men kan er zelfs voor kiezen dat men moet ‘knipogen’ om herkent te worden zodat de Kobo Arc weet dat het om een levend persoon gaat, in plaats van een foto van de eigenaar. Daarnaast zijn er ook verbeteringen aangebracht in de blokkering van malware.

Kobo Arc: de lezer is een open boek

De Kobo Arc is een stijlvolle 7 inch Android multimedia tablet met toegang tot de Google Play™ store, met meer dan 700.000 apps en games. Het biedt gebruikers een nieuwe manier om content te ontdekken – eBooks, films, TV-shows, muziek, webpagina’s en meer. Kobo’s exclusieve interface, genaamd Tapestries, reageert op ‘gepinde’ content van de gebruiker en geeft aanbevelingen met betrekking tot video’s, boeken, webpagina’s en andere content. Hoe meer gebruikers via Tapestries verzamelen, hoe beter de Kobo Arc weet waar de gebruiker van houdt en content kan aanbevelen.

De Kobo Arc heeft een high-definition scherm met meer dan 16 miljoen kleuren waardoor foto’s video en games tot leven komen. Het ultra duurzame glas is beter bestand tegen schade dan elke andere tablet die op dit moment in de markt verkrijgbaar is. Daarbij is de Kobo Arc, met zijn gewicht van 364 gram, één van de lichtste 7 inch tablets van dit moment. Bovendien biedt de tablet door de batterijlevensduur van meer dan 10 uur een extra lange multimedia ervaring. De Kobo Arc is beschikbaar in 16GB, 32GB en 64GB.

Voor meer informatie bezoek www.kobobooks.nl/koboarc