'Komende iOS 4.3-update lost batterijprobleem niet op'

Apple zal binnen nu en twee weken iOS 4.3.1 uitbrengen. De patch haalt enkele kleine foutjes uit het systeem, maar lost het batterijprobleem vooralsnog niet op. Dat meldt techsite Boy Genius Report (BGR).

De bugfix voorkomt onder andere dat je een jailbreak kunt uitvoeren op de iPad 2. Ook verhelpt de patch enkele problemen met NLTM-authenticatie in apps en websites en verbetert het de gyroscoopherkenning door apps op de iPad 2. Daarnaast bevat de patch een baseband-update voor de iPhone 3GS.

Opvallend afwezig in BGR's lijst is een fix voor het recent door gebruikers ontdekte batterijprobleem. Met iOS 4.3 zou een iPad, iPhone of iPod Touch in 'rust' veel meer energie verbruiken dan normaal, waardoor de batterij minder lang meegaat. Volgens sommige gebruikers op het Apple-forum verbruikt de batterij binnen twintig minuten maar liefst twintig procent van de batterijduur.

Het is nog niet precies bekend wanneer Apple met iOS 4.3.1. op de proppen komt, maar volgens BGR zal het binnen nu en twee weken zijn. Eerder deed de website redelijk betrouwbare voorspellingen voor wat betreft het verschijnen van nieuwe iOS-versies.