Konica Minolta verbetert Clean-Planet-programma

Konica Minolta Printing Solutions Europe heeft haar milieuprogramma Clean Planet ingrijpend vernieuwd. Zo is de wijze waarop cartridges voortaan worden ingezameld en verwerkt sterk verbeterd en daardoor minder belastend voor het milieu.

Konica Minolta Printing Solutions Europe stelt haar klanten in staat hun gebruikte tonercartridges in het kader van het Clean Planet-programma gratis terug te sturen naar het Cartridge Collection Center. Klanten hoeven daarvoor niet meer te doen dan op de website een retouradres uit te printen en de gebruikte artikelen op de post te doen.

Milieuvriendelijke verwerking
Vervolgens laat Konica Minolta Printing Solutions de cartridges als onderdeel van haar unieke recyclingbeleid op een milieuvriendelijke wijze versnipperen. Daarbij worden de plastic onderdelen eerst van de toner gescheiden en vervolgens verpulverd, gesmolten en omgevormd tot plastic korrels die geschikt zijn voor hergebruik. Deze manier van afvalverwerking is minder belastend dan de traditionele manier waarbij verbruiksartikelen op een afvalberg terechtkomen en afgedekt worden met aarde. Bovendien zorgt het Clean Planet-programma er zo voor dat onnodige verspilling van grondstoffen tegengegaan wordt.
Clean Planet in Europa.

150.000 kilo
Konica Minolta Printing Solutions verwacht in 2006 150.000 kilo aan tonercartridges te recyclen in Europa. Het Clean Planet-programma is actief in zestien EU-landen. In de tweede helft van 2006 zal het Clean Planet-programma bovendien in de nieuwe EU-landen Polen, Hongarije, Tsjechi en Slowakije gentroduceerd worden.

WEEE-milieunorm
De printers van Konica Minolta Printing Solutions voldoen eveneens aan de WEEE-milieunorm, Waste, Electronic and Electric Equipement, een regel die leveranciers verantwoordelijk maakt voor het veilig en milieuvriendelijk verwijderen van oude apparatuur.

Ons vernieuwde Clean Planet-programma voorkomt dat de cartridges op de afvalberg terechtkomen en zorgt ervoor dat verbruiksartikelen op een ecologische wijze verwerkt worden. Konica Minolta Printing Solutions zal er vanuit haar beleid alles aan doen om het milieu zo min mogelijk te belasten. Met aanzienlijke investeringen in alle fasen van de levenscyclus van onze producten zorgen we ervoor dat onze producten zo min mogelijk schadelijke effecten aan deze planeet toebrengen, zegt Frank Akihary, General Manager Sales en Marketing EMEA Konica Minolta Printing Solutions Europe.


Dit artikel is eendoogeplaatstpersbericht. De redactie van WINMAG is niet verantwoordelijk voor de inhoud hiervan. Wilt u ook uw persbericht op deze site plaatsen? Neem dan contact met ons op via persberichten@winmag.nl