Koppositie voor SAP- en Exact-applicaties in Nederland

Zeg je erp- en hr-applicaties, dan zeg je al snel SAP en Exact. Dit volgt uit een analyse uitgevoerd door Computer Profile.

Voor de analyse zijn er 5700 interviews over gebruik van bedrijfskritische applicaties gehouden onder it-verantwoordelijken uit de publieke- en commerciële sector in Nederland. Op het gebied van financiële erp-software scoren vooral Exact en SAP erg goed. SAP is met een aandeel van ruim 22 procent de koploper, gevolgd door Exact met een aandeel van 16,1 procent. SAP is het populairst in de publieke sector, terwijl Exact het juist weer goed doet in de commerciële sector.

Leveranciers financiële software

Daling gebruik lokale applicaties

De hosting van de gebruikte applicaties verschuift steeds meer richting het datacenter. Nabij de 33 procent van de financiële erp-applicaties draait nog lokaal, terwijl dit in 2012 nog 46 procent was.

Hr-software

Ook op het gebied van hr-software is SAP koploper met een aandeel van bijna 22 procent. Het kiezen voor externe hosting neemt ook bij deze software toe. Lag de externe hosting van deze software in 2012 nog op negen procent, inmiddels ligt dit percentage op 23 procent. Het gebruik van applicaties die in de cloud draaien neemt ook bij deze software toe. Dertien procent van de gebruikte oplossingen draait in de cloud, tegenover twaalf procent in 2013 en zeven procent in 2012.

Leveranciers hr-oplossingen

Leveranciers financiële software