Kopstukken uit techwereld bespreken Trump

Onder anderen Tim Cook en Larry Page waren afgelopen weekend aanwezig bij een geheime top. Het belangrijkste onderwerp: hoe stoppen we Donald Trump?

Geheime top in teken van Trump

​Tientallen invloedrijke zakenmannen, Republikeinse politici en diverse grote namen uit de technologiebranche hadden een uitnodiging gekregen voor het jaarlijkse World Forum van het American Enterprise Institute, meldt The Huffington Post op basis van ingewijden. De top vond plaats op een privé-eiland voor de kust van Georgia.

Naast de ceo van Apple en de medeoprichter van Google waren ook Tesla Motors-ceo Elon Musk en Sean Parker, de bedenker van Napster en een belangrijke Facebook-investeerder, van de partij. Wat er precies besproken werd, is niet bekend. Volgens bronnen die anoniem wensen te blijven, was de opmars van Trump in ieder geval een belangrijk thema.

Ook conflict Apple en FBI komt aan bod

Er werd ook gepraat over encryptie en de strijd tussen de FBI en Apple, dat de geheime dienst weigert te helpen bij het kraken van de iPhone 5c van een dader van de schietpartij in San Bernardino. Cook botste hierover stevig met senator Tom Cotton. 'Cotton was heel hard voor Cook', zegt een bron. 'Iedereen voelde zich er een beetje ongemakkelijk bij.'

Kopstukken uit techwereld bespreken Trump
Onder anderen Tim Cook en Larry Page waren afgelopen weekend aanwezig bij een geheime top.