KPN komt met nieuwe bundels mobiel breedband

KPN heeft nieuwe databundels voor het gebruik van mobiel breedband op laptops en tablets aangekondigd. Deze abonnementen gelden voor nieuwe contracten die worden afgesloten na 1 november. Voor lopende contracten verandert er niets.

Klanten van KPN krijgen de keuze uit Mobiel Internet Basis, Extra of Premium. Met de Basis-bundel betaal je per maand twintig euro voor 500 MB met een snelheid tot 3,6 Mbps. Voor Extra betaal je dertig euro voor 2 GB met een snelheid tot 7,2 Mbps en voor Premium 45 euro voor 5 GB met eveneens een snelheid tot 7,2 Mbps.

Voorheen had je de keuze uit twee varianten, Mobiel Internet Snel (altijd de snelst mogelijke verbinding, hoger tarief als je meer data verbruikt in een maand, dan in je bundel inbegrepen) en Mobiel Internet Zeker (één maandbedrag, veel lagere snelheid als je over je databundel heengaat).

Volgens KPN is echter uit klantenonderzoek gebleken dat consumenten de voorkeur geven aan een blijvend snelle verbinding. De eventuele meerkosten voor extra gebruik zouden dan op de koop worden toegenomen, als de kosten maar voorspelbaar en inzichtelijk zijn.

Prepaid

KPN komt ook met prepaid-pakketten voor laptops en tablets. De pakketten komen met een internetsnelheid van 3,6 Mbps en in combinatie met dongel (veertig euro) of als sim-only (tien euro), inclusief vijftien euro starttegoed. Je betaalt zestien eurocent per MB en kunt je tegoed alleen online opwaarderen via iDeal of creditcard.

Hotspots

Daarnaast kondigt KPN aan dat alle abonnees van Mobiel Internet gratis gebruik kunnen maken van de ruim duizend KPN HotSpots door heel Nederland. Deze openbare wifi-hotspots zijn bijvoorbeeld te vinden in horecagelegenheden, in recreatiegebieden en op verkeersknooppunten als treinstations en luchthavens.