KPN met ADSL voor senioren

Telecombedrijf KPN en computerfabrikant simPC zijn een samenwerkingsverband aangegaan om het gebruik van internet voor ouderen gemakkelijker te maken. KPN combineert een nieuw type ADSL-abonnement met een gemakkelijke en onderhoudsvrije pc van simPC, speciaal gericht op senioren.
Het nieuwe ADSL-abonnement van KPN kost 29.95 per maand. Voor dit bedrag krijgt de klant een vlotte KPN internetverbinding (1500/256 Kb/s) in combinatie met een simPC. Deze aangepaste computer is voorzien van beveiliging tegen malware, een firewall en automatische onderhoud van alle software. De klant krijgt ook een automatisch voorgenstalleerd e-mail postvak met spamfilter en een digitale 'kluis' van 1 GB.

Het breedbandabonnement is de eerste maand gratis en kent geen aansluitkosten. KPN levert de modem er gratis bij. Ook kan de klant kiezen de hele installatie door simPC uit te laten voeren. Mocht er tijdens de duur van het abonnement iets mis gaan met de machine, dan krijgt de klant direct een nieuw exemplaar.

Gebruiksvriendelijk
SimPCs zijn aangepaste computers die gebruiksvriendelijkheid als uitgangspunt hebben. De systemen zijn voorzien van een eigen, op Linux gebaseerd besturingssysteem met een gemakkelijke interface. Zo zijn veelgebruikte toepassingen als e-mail, tekstverwerking, internetbankieren en websurfen via grote knoppen op het scherm te starten. Ook zijn simPC's volledig onderhoudsvrij; alle software wordt automatisch bijgewerkt.

De simPC met het KPN-abonnement is verkrijgbaar via de website van simPC en het telefoonnummer 0800-0234 953 en alle simPC-verkoopadressen. Binnenkort is de combinatie ook in Primafoon-winkels te verkrijgen.