KPN met BlackBerry-abonnement voor kleine ondernemers

KPN introduceert een combinatie van een mobiel data-abonnement en een abonnement op communicatieserver Exchange Online (Hosted Exchange). Synchroniseren met de eigen onlinemailbox gaat daardoor probleemloos en het vergt geen ict-beheer.

Ondernemers hebben via het nieuwe mobiele abonnement overal veilig toegang tot hun e-mail, agenda en contactpersonen zonder dat zij hiervoor speciale software of een e-mailserver nodig hebben. Ook de updates van de software verzorgt KPN automatisch. Dit maakt mobiel e-mailen met een BlackBerry een stuk interessanter voor kleine ondernemers.

BlackBerry ook interssant voor de 'kleine ondernemer'


Zonder e-mailserver
"Met de introductie van het 'BlackBerry Mobiel E-mailpakket' kunnen voor het eerst bedrijven zonder eigen mailserver gebruikmaken van alle functionaliteiten van de BlackBerry", stelt een persbericht vandaag. Dat is niet helemaal waar: er zijn talloze aanbieders van Hosted Exchange die tevens de BlackBerry ondersteunen. Uniek of niet: de oplossing zorgt ervoor dat een BB-gebruiker altijd bij al zijn e-mail kan, het dataverkeer beveiligd is en ook de agenda en adresboek op zowel telefoon als pc beschikbaar zijn.

Om ook te kunnen bellen met de BlackBerry moet je nog wel een voice-abonnement nemen. Overigens zijn er heel wat mensen die een BlackBerry alleen gebruiken om te mailen of te sms-en, maar dat is vast niet waar KPN op uit is.

"Volledig gebruik van een BlackBerry was voorheen alleen mogelijk voor grote bedrijven", aldus Louis Rustenhoven, directeur Infrastructure Services bij KPN. "Omdat aanschaf van een eigen server en software nu niet meer noodzakelijk is, kunnen ook kleinere ondernemers van alle BlackBerry-functionaliteiten gebruikmaken."

Geen expertise nodig
Aan de slag gaan met het BlackBerry Mobiel E-mailpakket vergt geen ict-expertise.. De gebruiker geeft in de Exchange Online-omgeving aan een 'BlackBerry-gebruiker' te zijn, waarna een e-mail met activatiecode wordt verstuurd. De gebruiker kan vervolgens binnen een paar seconden gebruikmaken van alle functionaliteiten van de BlackBerry. Het BlackBerry Mobiel E-mailpakket kost 37,50 per maand (exclusief btw).

Het BlackBerry Mobiel E-mailpakket maakt deel uit van de managed-ict-dienstverlening van KPN voor de zakelijke markt. Hiermee komt KPN tegemoet aan de behoefte van veel ondernemers om bij n leverancier terecht te kunnen voor zowel telecom- als IT-oplossingen. Meer informatie staat op kpn.com, trefwoord 'BlackBerry Mobiel E-mailpakket'.

Toestel bij abonnement
Een BlackBerry (zoals het afgebeelde nieuwe model 'Bold')kan bij het 'BlackBerry Mobiel E-mailpakket' inbegrepen zijn, maar dat is afhankelijk van het contract en de contractduur.

Voor meer info: zie KPN.com, trefwoord 'Mobiel E-mailpakket'