KPN Mobiel Internet Veiligheidspakket

Het Mobiel Internet veiligheidspakket van KPN is een volledig pakket van applicaties dat je mobiel beschermt tegen verschillende gevaren online. De kern van de software is ontwikkeld door F-secure en deze wordt in diverse testen zeer hoog aangeschreven. Het beschermt je smartphone zowel tegen diefstal als schadelijke websites en malware.

De antidiefstal-functie zorgen ervoor dat je meerdere opties tot je beschikking hebt wanneer je telefoon gestolen wordt. Zo kun je een SMS sturen naar je mobiel waarmee je de deze kunt vergrendelen, wissen of lokaliseren. Met een wacht- woord verzeker je jezelf dat deze functionaliteit ook beschikbaar blijft als het toestel in verkeerde handen terechtkomt. Schakel je browserbeveiliging in, dan krijg je een waarschuwing wanneer je een potentieel gevaarlijke of schadelijke website opent. Overigens kun je de website nog wel bezoeken, mocht je zeker van je zaak zijn. Deze beveiliging draait op de achtergrond en zorgt amper voor vertragingen tijdens internetbezoek. Ook biedt het pakket bescherming tegen virussen en andere malware.

Erg handig: de software controleert automatisch gedownloade bestanden en apps. Ook checkt de software het apparaat en de geheugenkaart wanneer je de telefoon aanzet en kun je scans plannen of handmatig laten uitvoeren. De virusdefinities worden zeer regelmatig bijgewerkt en kunnen handmatig en automatisch worden gedownload. Het scannen zelf gaat overigens bijzonder vlot.

Het Mobiel Internet Veiligheidspakket is een prima keuze wanneer je op zoek bent naar goede all-in-one beveiliging zonder gedoe. Het programma laat zich bovendien gemakkelijk bedienen en vertraagt je telefoon niet. De oplossing is verkrijgbaar in meerdere pakketten, inclusief bescherming voor pc's, Mac's en servers.

Prijs: € 2,- per maand
Info: www.kpn.com/zakelijk/cloud/internetveiligheid/mobiel-internet-veiligheidspakket-1.htm

MKB Proof 2013