KPN start verkoop van online it-werkplekken

KPN is gestart met de verkoop van MKB Werkplek, een complete it-werkplek die draait in de cloud. Met deze digitale kantooromgeving hebben ondernemers volgens KPN de beschikking over een flexibele, betrouwbare en veilige werkplek.

Met MKB Werkplek hebben consumenten in één keer alle noodzakelijke software in huis om aan het werk te gaan. Daarbij hoeven ze niet zelf te investeren in nieuwe software en hebben ze altijd de beschikking over de meest recente versies.

Bovendien kan met MKB Werkplek locatie-onafhankelijk worden gewerkt. Via een selfservicemodule kan de afnemer het aantal werkplekken aanpassen en de functionaliteiten en applicaties per medewerker kiezen.

Van MKB Werkplek komen drie varianten beschikbaar. Zo is er een basiswerkplek waarbij de software vanuit internet lokaal op de computer wordt geïnstalleerd of kunnen gebruikers kiezen voor een volledig beheerde werkplek uit de cloud, waarbij alle software en data op de servers van KPN wordt opgeslagen.

Ten slotte kunnen ondernemers ook voor een MKB Werkplek op een lokale server gaan. Hierbij wordt een gedeelte van de software lokaal en een gedeelte online opgeslagen. Deze variant komt in het najaar beschikbaar.

Later dit jaar worden alle varianten van MKB Werkplek uitgebreid met Office365 van Microsoft. De online it-werkplekken van KPN zijn verkrijgbaar vanaf 39,95 euro (exclusief btw) per maand per gebruiker.