Kwart bedrijven overweegt cloud computing

Een kwart van de Europese bedrijven overweegt cloud computing als nieuwe technologie om in de toekomst voorzien te zijn van flexibele, efficinte en schaalbare netwerklevering. Dat blijkt uit onderzoek van Loudhouse, in opdracht van Juniper Networks.

Volgens de onderzoekers zijn IT-beslissers overtuigt dat de technologie de potentie heeft om de huidige manier van netwerken om te gooien. Cloud computing biedt een hogere netwerkcapaciteit zonder dat er meer hardware nodig is of de beheerkosten stijgen.

Ook organisaties die de recessie het hardst voelen tonen interesse. 25 Procent van minder presterende bedrijven bekijkt in 2010 de opties voor cloud computing.

Proactief

De houdingen ten opzichte van het werken met cloud computing verschillen sterk per regio. Benelux-bedrijven hebben de meest proactieve houding als het gaat om het oriënteren op cloud computing als nieuwe technologie: 26 procent ten opzichte van achttien procent in het Verenigd Koninkrijk, vijftien procent in Duitsland en acht procent in Frankrijk.

Loudhouse ondervroeg vijfhonderd IT-beslissers in middelgrote tot grote bedrijven (duizend medewerkers of meer) in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Rusland, Duitsland en de Benelux. Zij werden geïnterviewd over hun bestaande situatie en hun toekomstplannen, en over de rol van innovatieve netwerkoplossingen in die plannen.