Kyocera lanceert zakelijke smartphone voor Europese Markt

De Japanse ontwikkelaar Kyocera heeft haar eerste smartphone voor de Europese markt gepresenteerd. De smartphone, bedoelt voor zakelijke gebruikers, wordt dit voorjaar in Duitsland en Frankrijk gelanceerd.

De Torque, zoals de smartphone heet, is stof- en waterdicht en stootvast. Het toestel heeft dezelfde naam als een eerder in Amerika uitgebracht toestel, maar die smartphone had een saffieren scherm. De nieuwe Torque, bestemd voor de Europese markt, heeft een 4.5 inch hd-display met een resolutie van 1280 x 720 pixels. Voordeel is dat het toestel ook te gebruiken is als je handschoenen aan hebt, iets dat bij veel smartphones niet het geval is.

Specificaties

De Torque draait op een Snapdragon processor van 1,4 GHz en een niet-verwijderbare 3100 mAh batterij. De smartphone heeft Android 4.4 KitKat aan boord. Verder vind je een 8-megapixel camera aan de achterkant en een 2-megapixel camera aan de voorkant. De Torque volgt IPX5 en IPX8 waterproof-standaarden, wat betekent dat het toestel tot dertig minuten in het water op een diepte van maximaal 1,5 meter kan overleven. Dit is niet voor niets, want Kyocera 'ziet waarde in duurzaamheid voor elke zakelijke gebruiker', aldus Takashi Nohara, General Manager van Kyocera’s Communications Equipment Sales Group.

De Kyocera Torque met typenummer KC-S701 moet dit voorjaar verschijnen, maar heeft nog geen adviesprijs meegekregen. Mogelijk is de smartphone te zien op het Mobile World Congress in Barcelona begin maart. Hier is Kyocera namelijk ook aanwezig.