Laatste testversie Windows Vista verschenen

Microsoft heeft afgelopen vrijdag 'Release Candidate 2' van Vista uitgebracht. Microsoft hoopt dat dit de laatste testversie is van de opvolger van Windows XP.

Belangrijkste vernieuwing in de nieuwe versie is de mogelijkheid om mobiele apparaten te synchroniseren. Ook zijn de prestaties opgeschroefd.

In november zouden de grote zakelijke klanten van Microsoft (zoals computerbouwers) al de uiteindelijke versie van de software moeten ontvangen. Dat gaat alleen lukken als in Release Candidate 2 geen grote fouten meer worden ontdekt. In januari 2007 zouden consumenten Windows Vista in de winkel moeten kunnen aanschaffen.

Microsoft houdt echter nog een slag om de arm en maakt de introductiedata afhankelijk van de veiligheid en stabiliteit van de laatste testversie.

Niet voor iedereen
Windows Vista RC2 is niet voor het grote publiek beschikbaar. Alleen gebruikers met een MSDN- of Technet-account kunnen het downloaden. Ook deelnemers aan het technische beta-programma en bedrijven die meedoen aan het TAP-programma kunnen van Vista RC2 gebruik maken.