LANCOM 1780EW 4G-router

Een router vormt de toegangspoort van je bedrijfsnetwerk tot het internet. Een belangrijke schakel dus. LANCOM systems heeft die toegangspoort echter mobiel gemaakt, en komt nu met een 4g/lte- model. Handig als je op locatie een gedeelde internetverbinding wilt faciliteren.

De router van LANCOM legt via de nieuwste 4g-techniek verbinding met mobiel internet en kan deze vervolgens verdelen, bedraad via vier afzonderlijk configureerbare lan-poorten, of via wifi. Dat biedt allerlei praktische toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan een gebouw waar geen bekabelde internet-in- frastructuur aanwezig is. Maar ook ‘op locatie’ kan een netwerk met internettoe- gang erg van pas komen. Denk niet dat je met dat mobiele netwerk niet snel kunt internetten. De theoretische maximum- snelheid van deze router gekoppeld aan een 4g-verbinding ligt op 100 Mbit/sec ‘download’ en 50 Mbit/sec ‘upload’.

De router kan een IPsec-versleutelde vpn-tunnel opzetten met een ander netwerk, standaard tot vijf tegelijk. Dat is niet alleen handig, maar voor bedrijven met meerdere vestigingen zelfs cruciaal. Zo kun je de netwerken van de verschillende vestigingen veilig aan elkaar knopen. Deze functie komt ook van pas voor thuiswerkers. Zij kunnen dankzij de vpn-tunnel veilig gebruikmaken van het netwerk op kantoor alsof ze daar fysiek aanwezig zouden zijn. Het beheer van de router kan op twee manieren: via de webinterface of via de LANCOM Management System-software (LANconfig en LANmonitor en WLANmonitor). Beide bieden de instelmogelijkheden en opties aan via een overzichtelijke boomstructuur en via LANmonitor kun je bovendien de status van je netwerk in de gaten houden.

Prijs: € 859,-
Info: www.lancom.nl

In het kort

+ Uitgebreide beheer en monitoring
+ 4g voor back-uplijn en mobiel internet
+ Vpn-functionaliteit, ook over mobiel internet
+ Energiebesparende functies

MKB Proof 2013