Lancom 1781AW

Ben je op zoek naar een geavanceerde draadloze modem-router-combi voor je wat kleinere bedrijf of thuiskantoor, kijk dan vooral eens naar de Lancom 1781AW. Ten opzichte van de standaard huis- tuin- en keukenrouters heeft dit apparaat heel wat extra's te bieden.

Het ingebouwde ADSL2+-modem definieert eigenlijk de omgeving waar de 1781AW ingezet kan worden: kleinzakelijk of het thuiskantoor. Je bent in ieder geval klaar voor de snelst gangbare variant van ADSL.

Is de verbinding eenmaal gerealiseerd, dan biedt het systeem vervolgens een scala aan opties. Er is natuurlijk voorzien in VPN-mogelijkheden, zodat een veilig versleutelde verbinding tussen bijvoorbeeld thuiswerker en het bedrijfsnetwerk in een handomdraai is geregeld. Het draadloze deel bestaat uit een dual-band N-router die tot acht WLAN SSID’s kan aanbieden. Zo kun je voor verschillende toepassingen een aparte hotspot creëren, denk bijvoorbeeld aan een draadloos bedrijfsnetwerk én een hotspot voor klanten in een hotel of restaurant. Voor bedrade netwerken staan vier snelle Gigabit LAN-poorten tot je beschikking, ideaal om bijvoorbeeld een NAS op in te prikken.

Praktisch is verder de 3G-backupmogelijkheid. Als zakelijk gebruiker zit je uiteraard niet te wachten op een ADSL-storing. Als vanzelfsprekend beschikt deze router over QoS (Quality of Service)- mogelijkheden, zodat je netwerkverkeer keurig in strakke banen is te leiden. Met QoS zorg je er bijvoorbeeld voor dat VoIP-gesprekken qua bandbreedte altijd genoeg ruimte hebben, wat zorgt voor stabiele en storingsvrije gesprekken. Qua veiligheid is voorzien in een stateful-inspection firewall met intrusion detectie en beveiliging tegen DOS-aanvallen. En om al deze functionaliteit van de verschillende onderdelen makkelijk te beheren, is LCMS, ofwel het LANCOM Management Systeem, gratis beschikbaar voor de 1781AW. Met deze software configureer je de router niet alleen op een overzichtelijke manier, maar deze zorgt ook voor beheer op afstand en monitoren.

Het LANCOS besturingssysteem (LCOS) in de router zelf wordt regelmatig - meerdere keren per jaar - voorzien van updates zodat je apparaat altijd bij de tijd blijft en voorzien wordt van nieuwe features.

Prijs: € 699,-
Info: www.lancom.nl

MKB Best Choice 2014