LANCOM Systems komt met energiezuinige PoE-switch

LANCOM Systems komt met een switch voor grootzakelijke omgevingen. De LANCOM GS-2352P is een gemanaged Layer 2-switch met 48 Gigabit Ethernet-poorten en vier SFP+-poorten (1G/10G) voor glasvezelverbindingen.

De switch biedt ondersteuning voor Power over Ethernet volgens de IEEE 802.3af/at-standaard op alle poorten (tot 370 watt). Daardoor kun je op de switch moderne IEEE 802.11ac access points aansluiten. Het apparaaat beschikt over veiligheidsvoorzieningen als port-based access control volgens IEEE 802.1x, tacacs +, ssh, ssl en snmpv3. Dankzij pcl-dss-compliance kun je de switch ook inzetten in netwerken die betalingsverkeer moeten verwerken.

De switch beschikt over een aantal energiebesparende functies, zoals het uitschakelen van ongebruikte poorten volgens de IEEE 802.3az-standaard, automatische aanpassing van capaciteit en detectie van de kabellengte. Zowel ipv4 als ipv6 worden ondersteund.

QoS

Met een totale doorvoersnelheid van 176 Gb/s en functies zoals Quality of Service, Rapid Spanning Tree, Port Trunking, flexibele bandbreedte, de kortste latency en een 10 Gigabit backbone-aansluiting is de LANCOM GS-2352P een ideale switch in netwerken met de hoogste bandbreedtevraag.

De switch ondersteunt tot vierduizend simultane VLAN's. Dankzij poortprioritering kun je individueel dataverkeer monitoren prioriteit geven, voor bijvoorbeeld het vlekkeloos laten verlopen van videoconferencing.

De switch is te configureren en beheren via een webinterface, command line interface, een telefoonnetwerk of seriële poort (RJ-45). Een versleutelde verbinding via ssl, ssh, snmpv3, of https is ook mogelijk. De switch integreert naadloos in de LANCOM Management Tools LANconfig en LANmonitor en LANCOM Large Scale Monitor. Ook ondersteunt de switch, door de geïntegreerde mib, het snmpv3-beheer.

Prijs en beschikbaarheid

De LANCOM GS-2352P is per direct beschikbaar voor 1.999 euro met een garantie van vijf jaar. De optionele 10G-SFP-SX-module LANCOM SFP-SX-LC10 is voor 499 euro (ex. btw) te krijgen, de 1G variant LANCOM SFP-SX-LC1 voor 139 euro (ex. btw) en de LX-variant LANCOM SFP-LX-LC1 (1G ) 239 euro. (Alle prijzen exclusief btw)