Lantech

Lantech levert beveiligingsoplossingen voor je ict-infrastructuur. Afgelopen jaar belichtten we de Palo Alto next-gen firewall en spraken we hen over hun houding ten opzichte van sociale media.

Hoewel sociale media ontegenzeggelijk nieuwe gevaren met zich meebrengen, is het niet verstandig deze allemaal zomaar te blokkeren. “Het daadwerkelijk blokkeren van applicaties en sites heeft op langere termijn weinig zin, het gaat juist om bewustwording.” Volgens hem moet dit vanuit zowel werkgevers als werknemers komen: “Werknemers moeten zich bijvoorbeeld realiseren hoeveel tijd ze daadwerkelijk kwijt zijn aan het gebruik van sociale media op de werkvloer. En werkgevers moeten zich juist bewust worden van hoe ze de overdaad aan technologische mogelijkheden productief in kunnen zetten. Techniek kun je niet beheersen, maar wel reguleren.”

Een oplossing die helpt bij de regulatie van sociale media binnen bedrijven is de Next Generation Firewall van Palo Alto. “Hiermee wordt het gebruik van applicaties binnen het bedrijf inzichtelijk en controleerbaar gemaakt. Dit is in de bewustwordingsfase van het gebruik van nieuwe technologie op de werkvloer een belangrijke tool.”

De firewall komt met een gebruikersinterface, waarmee je als werkgever een overzicht en analyse hebt van de sites die via het bedrijfsnetwerk zijn bezocht. Vervolgens kan volgens Van Noesel met één druk op de knop dit internetverkeer worden geregeld “per persoon, per site, per applicatie en zelfs per functie in een bepaalde applicatie. Zo kun je bijvoorbeeld het chatten in msn wel toestaan, maar het uploaden van documenten niet.”

Prijs: op aanvraag
Info: www.lantech.nl