Lantronix Xprintserver

Draadloos printen vanaf mobiele gadgets is al even mogelijk, maar lang niet met alle printers. Xprintserver pakt dit probleem aan, althans voor printen vanaf idevices, zodat je niet hoeft te investeren in nieuwe printers om draadloos te kunnen afdrukken. Het stijlvolle witte kaste je blinkt uit in eenvoud: een ethernetpoort en voeding, met meer heb je niet te maken.

Je koppelt xprintserver aan je hub of router, waarna het printers in je netwerk automatisch opspoort en herkent. Via de Airprint-standaard zijn de printers vervolgens te benaderen vanaf je iDevice. Het maakt daarbij niet uit of de printers draadloos of bedraad aan het netwerk gekoppeld zijn. Een pulserende X vertelt je wanneer het apparaat klaar voor gebruik is. Vervolgens kun je vanaf je iphone, ipad of ipod Touch printopdrachten versturen via de gebruikelijke iOS-manier. Je kunt daarbij twee variabelen meegeven: het aantal kopietjes en, wanneer de printer dit ondersteunt, of de afdruk enkel- of dubbelzijdig moet zijn. Xprintserver ondersteunt geen typische multifunctional-opties als scannen, maar we vragen ons sterk af of je dat zal missen.

Overigens is er ook een Home-edition van het apparaat verkrijgbaar. Het aantal netwerkprinters is onbeperkt. Wil je usb-printers kunnen aansturen, dan is er ook een goedkopere Home-edition van Xprintserver verkrijgbaar. Deze ondersteunt tot acht usb-printers, terwijl het aantal aanstuurbare netwerkprinters tot twee beperkt is. Wil je meerdere usb-printers tegelijk kunnen aansturen, dan heb je wel een extra usb-hub nodig, de Home-edition beschikt over één usb-aansluiting.

Prijs: €151,- (network edition, exclusief btw)

Info: www.lantronix.com

MKB Proof 2013