Laptopdesign steeds belangrijker op de werkvloer

Bedrijfslaptops worden steeds vaker op externe locaties en voor privédoeleinden gebruikt. Omdat werknemers hun device altijd bij zich hebben, vinden zij het design van bedrijfshardware steeds belangrijker. Dat blijkt uit onderzoek onder Nederlandse IT-managers van technologiebedrijf HP Inc. uitgevoerd door Redshift Research. Een modieuze laptop stimuleert volgens de IT-managers flexibel werken en staat voor veel werknemers hoog op het verlanglijstje. Door de toename van flexibel werken neemt het gebruik van samenwerkingstools als instant messenger en video conferencing toe.

Uit het onderzoek van HP blijkt dat een kwart van de werknemers de laptop van de zaak gebruikt voor niet werk gerelateerde activiteiten. Hierbij valt te denken aan het kijken van films, muziek luisteren en gaming. Werknemers werken bovendien steeds vaker op externe locaties, 43% van de IT-beslissers geeft aan dat medewerkers gemiddeld minder dan 35 uur per week op een vaste locatie op kantoor aanwezig zijn. Vanwege de toename van mobiel werken, worden online samenwerkingstools steeds belangrijker. Zo gebruikt 29 procent van de werknemers instant messenger dagelijks en 27 procent video conferencing dagelijks. Volgens de IT-managers vormen internetconnectiviteit (39%) en software (25%) nog wel een barrière voor gebruik van deze tools.

'Veel werknemers nemen hun laptop altijd mee naar externe locaties, maar ook vaak mee naar huis. De behoefte aan goed beeld en geluid, connectiviteit en goede software neemt toe. Een stijlvolle modieuze laptop met de beste technologie en prestaties verhoogt zo de medewerkerstevredenheid', zegt Hjalmar van Veen, General Manager Personal Systems bij HP Inc. Nederland.

HP Elite familie

De resultaten van het onderzoek wijzen uit dat veel werknemers laptopdesign belangrijk vinden. De nieuwe HP Elite serie van zakelijke laptops, desktops en tablets brengen consumer design naar het zakelijke segment.

De nieuwe EliteBook Folio is de dunste en lichtste zakelijke HP notebook ooit. De notebook heeft een gewicht van 1 kg een dikte van 12.4 mm, dat is dunner dan een AA-batterij. De EliteBook Folio beschikt over premium design met een CNC aluminium (diamant geslepen) behuizing. Dit zorgt voor een ultradun design dat een lange levensduur heeft en tegen een stootje kan. De notebook beschikt over een nauwkeurige geluidservaring met Bang & Olufsen audio voor privé en zakelijk gebruik. De nieuwe samenwerkingstoetsen maken het mogelijk om eenvoudig oproepen te beheren en met de kalendertoets kunnen gebruikers snel de kalender openen in plaats van te navigeren vanaf het bureaublad. Ten slotte heeft HP in samenwerking met Microsoft een complete ervaring met Windows 10 en Skype for Business gecreëerd, om ervoor te zorgen dat werknemers de beste samenwerkingservaringen hebben wanneer zij communiceren via Skype for Business.

De HP Elite x2 1012 is een mooie, zeer mobiele en dunne 2-in-1 notebook, die aan de hoogste zakelijke normen voldoet. Het apparaat is slechts 8.1mm dun en weegt 820 gram. De laptop beschikt over 3 soorten gemengde aluminiumsoorten om de juiste balans tussen kracht en gewicht te vinden. De Elite x2 maakt het gebruikers eenvoudig om met collega’s samen te werken dankzij premium audio van Bang & Olufsen en HP Noise Reduction Software zodat conference calls soepel verlopen.

Over het onderzoek

Het onderzoek is uitgevoerd door Redshift Research. 1.016 respondenten uit zeven verschillende Europese landen (200 of meer uit Frankrijk, Duitsland en Verenigd Koninkrijk. 100 of meer deden mee uit Italië, Nederland, Spanje en Zwitserland) deden mee aan online interviews. Geselecteerde respondenten moesten een IT gerelateerde baan hebben en tevens over een managementpositie beschikken. De respondenten werden ondervraagd door middel van een online enquête. Het onderzoek duurde van december 2015 tot januari 2016.