Leaseweb verdubbelt kosteloos aantal cores en werkgeheugen van cloudservers

Heb je je server bij Leaseweb gehost? Dan heeft de provider goed nieuws voor je: ze schroeven kosteloos het aantal cpu-cores en het werkgeheugen voor je op.

De krachtigste varianten van de cloud servers en virtual servers bij LeaseWeb hadden tot voor kort vier cpu-cores en 4 GB intern geheugen. Beide verdubbelen, voortaan kun je gebruikmaken van acht processorkernen en 8 GB werkgeheugen. Op dit moment zijn de grootste cloudservers en virtual servers van Leaseweb - de zogeheten XL-pakketten - voorzien van vier processorkernen en 4GB geheugen. Deze capaciteit is verdubbeld naar acht processorkernen en 8GB RAM.

Praktijk

Wat betekent die boost in de praktijk? Volgens Leaseweb kunnen bijvoorbeeld e-commerce sites meer klanten tegelijkertijd aan, terwijl webontwikkelaars hun applicaties veel sneller kunnen laten draaien. 'Onze klantenkring bestaat voor een groot deel uit internetbedrijven die stuk voor stuk hard groeien. Door de capaciteit van LeaseWeb’s cloud producten een boost te geven, vergroten we de schaalbaarheid van die bedrijven en faciliteren hiermee hun groei', aldus Van Der Meulen van Leaseweb.

Uitrol

Nieuwe klanten profiteren direct van de upgrade, bestaande krijgen de boost in loop van de komende twee maanden.