Lenovo brengt tablet/notebook-hybride uit

In tegenstelling tot Samsung plaatst Lenovo geen uitschuifbaar toetsenbord onder een tablet, maar heeft het zijn tablet/notebook-hybride in een andere vorm gegoten. Het scherm van de nieuwe Lenovo-laptop kan namelijk ook dienst doen als tablet.

De hybride laptop is de IdeaPad U1 gedoopt, terwijl de tablet als de LePad door het leven gaat. Door de LePad op het toetsenbord te klikken, doet de tablet dienst als beeldscherm. Beide systemen hebben hun eigen hardware en besturingssysteem aan boord.

Zo draait de tablet op Android 2.2 en heeft het een 1,3 GHz-processor met 32 GB aan opslagruimte. Eenmaal geïntegreerd met het toetsenbord schakelt de LePad over naar Windows 7 en een Intel Core i5-processor. Volgens Lenovo kunnen gebruikers naadloos wisselen tussen de twee besturingssystemen.

Het basisstation en de LePad zullen in het eerste kwartaal van 2011 in China op de markt komen. De tablet zal los te koop zijn voor omgerekend 400 euro, terwijl de complete IdeaPad U1 voor omgerekend 1000 euro in de winkel ligt. Het is nog niet duidelijk wanneer de tablet/notebook-hybride naar Nederland komt en tegen welke prijs.