Lenovo komt met drie nieuwe Thinkpad-notebooks

Lenovo heeft drie nieuwe laptops in de Thinkpad-lijn aangekondigd die begin dit jaar op de markt zullen verschijnen. De Thinkpad X120e, E220s en E420s zijn volgens Lenovo bij uitstek geschikt voor de zakelijke gebruiker.

De Thinkpad X120e is specifiek ontworpen voor mobiel gebruik. De notebook heeft dan ook een bescheiden schermgrootte van 11,6 inch, een dikte van 2,5 cm en een gewicht van 1,35 kg. De accu zou het meer dan zes uur uit moeten houden.

Het is volgens Lenovo de eerste commerciële laptop die draait op de nieuwe AMD-processoren. De VISION Pro-technologie van AMD verbetert volgens Lenovo de grafische prestaties, waardoor bijvoorbeeld websites sneller laden.

 De X120e beschikt verder over een geïntegreerde webcam, hdmi-aansluiting, wifi, bluetooth en mobiel breedband. De notebook is vanaf begin februari beschikbaar via de zakenpartners van Lenovo. Prijzen beginnen onder de 400 dollar (iets meer dan 300 euro), de precieze verkoopprijs voor de Nederlandse markt is nog niet bekend.


E220s en E420s

Lenovo zal daarnaast in april de Thinkpad E220s en E420s op de markt brengen. Deze notebooks voor de zakelijke markt moeten krachtige prestaties in een aantrekkelijk jasje leveren. De gebruiker kan voor beide modellen kiezen uit een Intel Core i3-, i5- of i7-processor. Daarnaast kunnen de notebooks worden uitgerust met SSD-technologie om sneller op te starten.

De E220s heeft een schermgrootte van 12,5 inch, terwijl het scherm van de E420s 14 inch meet. Beide modellen hebben een matte buitenkant en metalen accenten die de notebooks een 'cosmopolitisch uiterlijk' moeten meegeven. De E220s en E420s beschikken onder meer over een vingerafdruklezer, hdmi-aansluiting, wifi en mobiel breedband. De prijzen liggen respectievelijk rond de 900 en 750 dollar (680 en 565 euro).